El jutjat rectifica i assegura que «només vol la localització» de Vito Quiles i «no detenir-lo»

L'informador dels sectors d'ultradreta, connectat amb Alvise Pérez, és investigat per acusar el secretari general de Facua de dirigir "una màfia mediàtica amb sicaris que amenacen i extorsionen"

Vito Quiles, en un dels seus vídeos publicats a les xarxes
Vito Quiles, en un dels seus vídeos publicats a les xarxes | X
12 de juny del 2024
Actualitzat a les 14:33h

El jutjat d'instrucció número 18 de Sevilla havia demanat una ordre de detenció "per error" contra el pseudoperiodista Vito Quiles, un dels gurús de la ultradreta espanyola i relacionat amb diverses persones com Alvise Pérez. Segons ha informat El País, la interlocutòria, amb data del dia 6 de juny, esgrimeix que Quiles no ha respost a cap de les citacions que se li han enviat en diverses ocasions i per això demana, com a mesura cautelar, "la seva detenció i presentació" davant del tribunal. El pseudoperiodista ultradretà, que treballa de manera regular al Congrés dels Diputats, ha marxat de la cambra cames ajudeu-me segons han explicat diversos reporters que es troben ara mateix a l'hemicicle.

Ara, però, diverses fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia consultats per mitjans espanyols asseguren que la interlocutòria "ha estat un error" i que la intenció del jutjat era només la d'aconseguir la seva localització. Tot i això, Quiles ha sortit del Congrés amb pressa i ha rebut el suport de diverses plataformes com el canal d'Alvise Perez.

Molt conegut a les xarxes socials i al voltant de la fatxosfera, Quiles és relacionat amb l'entorn d'Alvise Pérez -que ja s'ha afanyat a negar que sigui el seu cap de premsa i ha amenaçat el tribunal amb una defensa ferotge- i treballa de manera periòdica com a corresponsal d'EDA TV, el pseudomitjà de comunicació de Javier Negre, també condemnat diverses vegades per injúries i calúmnies. És pel mateix motiu pel qual el tribunal andalús demana la detenció de Quiles, ja que se l'investiga per aquests dos mateixos delictes.

L'Associació de Periodistes Parlamentàries ha reclamat minuts després que es publiqués la notícia que el Congrés retirés la seva acreditació com a periodista parlamentari. Quiles és investigat per haver acusat Rubén Sánchez, secretari general de l'organització Facua, de "dirigir una màfia mediàtica amb sicaris que amenacen i extorsionen" i afirmava que "faria tot el possible perquè acabés a la presó". El tribunal andalús ha denegat al pseudoperiodista que els traslladés la direcció del Congrés dels Diputats per anar a identificar-lo perquè allà "no hi ha ni horari ni despatx" ni res realment que l'associï directament.