Juvillà rebutja «activar el ventilador» i afegir-se a l'espiral de retrets

L'exsecretari tercer de la cambra catalana i ja exdiputat de la CUP remarca que del procés viscut "s'han d'aprendre diverses coses"

El diputat de la CUP Pau Juvillà i la presidenta del Parlament, Laura Borràs
El diputat de la CUP Pau Juvillà i la presidenta del Parlament, Laura Borràs | ACN
08 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:52h
L'exsecretari tercer del Parlament de Catalunya i ja exdiputat de la CUP, Pau Juvillà, ha valorat tots els fets que es van produir a la cambra catalana per intentar aturar la retirada del seu escó. En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, el cupaire ha rebutjat "activar el ventilador" i assenyalar ningú després que Laura Borràs apuntés al fet que no es va poder mantenir el seu escó per culpa d'ERC i la CUP.

"Jo no entraré en això. Li fem un flac favor al país entrant en una batussa dient qui té la culpa. Si la culpa l'ha de tenir algú, ja l'agafo jo. No hi ha problema", ha dit. Juvillà també ha explicat que "intueix" que va deixar de ser diputat en l'últim ple i ha recordat que "no té cap notificació oficial del Parlament" que li digui que ja no és diputat. "Semblava que tenia algun dret com a diputat, però d'altres no. Podia votar, però no podia cobrar", ha explicat a Catalunya Ràdio.

Pel que fa a les declaracions de Borràs, que van portar molta cua durant tota la jornada de dilluns, sobre la suposada proposta que no van acceptar ni la CUP ni ERC, s'ha mostrat contundent sobre les alternatives que hi havia sobre la taula. "No sé a quina es refereix, ja que no va donar més dades, però en les reunions es van donar moltes, de propostes", ha explicat.

Juvillà ha volgut tancar files al voltant dels tres partits independentistes i de la feina feta per intentar preservar el seu escó. Tot i això, també ha volgut remarcar que del procés viscut "s'han d'aprendre diverses coses". "Hem mistificat la paraula desobediència", ha afirmat, justificant la seva resposta. "La desobediència és una eina que s'ha de fer servir en moments concrets per avançar cap a la independència", ha reblat.

En referència a la CUP, assegura que ells "assumeixen les conseqüències de la desobediència" i ha deixat entendre que el partit no substituirà el seu l'escó fins que el Tribunal Suprem es pronunciï sobre el seu cas. A més, Juvillà tanca files i afirma que no s'ha sentit utilitzat. Considera que tot aquest procés ha servit per recordar "que l'estat espanyol és l'oponent".