La CUP demana la dimissió de Laura Vilagrà per la «nefasta gestió» dels Jocs d'Hivern

Els cupaires qüestionen la reunió de la consellera de la Presidència amb el ministre Félix Bolaños: "Fan el que calgui per salvar els mobles del PSOE a canvi de res"

Xavier Pellicer, durant una roda de premsa al Parlament
Xavier Pellicer, durant una roda de premsa al Parlament | ACN
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 16:29h
El diputat de la CUP Xavier Pellicer ha lamentat que el Govern continuï "encegat" amb els Jocs d'Hivernmentre "crema el territori", després d'una setmana on s'han encès una cinquantena d'incendis arreu del país que han posat en tensió els Bombers. A l'espera que el COE confirmi la decisió de no presentar candidatura per a l'any 2030, els cupaires han carregat amb duresa contra la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. "Caldran moltes explicacions perquè els Jocs han estat un miratge per dilapidar diners públics amb una falta de transparència", ha dit Pellicer. Per això, el diputat ha dit que la consellera "s'hauria de plantejar seriosament la seva dimissió" per la "nefasta gestió" d'aquesta carpeta.

Respecte l'anunci de la reunió de Vilagrà i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, el diputat de la CUP ha posat en dubte el sentit de la trobada. "El govern espanyol i el PSOE es mofen dia a dia dels catalans, no respecten els acords, espia, persegueix i s'infiltra amb el Catalangatei no posa garanties de no repetició", ha remarcat Pellicer, que ha lamentat que "alguns" confonguin "país amb Govern i Govern amb partit". "Usen tot el que cal per salvar els mobles del PSOE a canvi de res", ha afegit. No ha concretat si es refereix a ERC en concret o al Govern en general, perquè per la CUP no queda clar si la reunió és en nom de l'executiu o del partit.

Pellicer ha lamentat els incendis "devastadors" arreu del territori i ha demanat fer una reflexió per abordar el problema d'arrel. "Cal prioritzar l'impuls del sector primari al territori i les zones rurals són estratègiques", ha dit, i ha demanat que disposin de tots els serveis públics i se'n garanteixi el seu desenvolupament. Així mateix, ha insistit que cal acabar amb la "infradotació econòmica" dels serveis d'emergència. En aquest sentit, la CUP plantejarà a la comissió d'Interior una "auditoria externa i independent" sobre la gestió dels recursos als Bombers i una "reversió immediata de les retallades" al cos des de 2009.