La CUP es posa al costat d'Arran per respondre a la «repressió del PP»

Els populars demanen un total de 36 anys de presó per a sis membres de l'organització juvenil de l'esquerra independentista

07 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:00h

La número 2 de la CUP per Barcelona, Maria Sirvent, i la portaveu d'Arran, Mar Ampurdanès. Foto: Aida Morales


La CUP ha volgut mostrar, aquest dijous, la seva "solidaritat i escalf" als sis joves de l'organització juvenil Arran, per qui el PP demana un total de 36 anys de presó per uns presumptes delictes de danys i desordres públics, i violació de domicili de persona jurídica, com a conseqüència de l'acció que van portar a terme el passat 27 de març davant de la seu dels populars. En aquesta ocasió, ha recordat en una roda de premsa davant de la Delegació del Govern espanyol la número 2 de la llista per Barcelona, Maria Sirvent, es van enganxar adhesius a les portes de la seu i es van entregar caixes de cartró en forma d'urna on s'indicava que, passés el que passés, els catalans votarien.

Aquest va ser l'inici de la campanya d'Arran "L'organització és la clau de la victòria", que va acabar amb sis detencions i, tres dies després que hagi començat la campanya, amb la petició de presó del Partit Popular als joves. Segons ha declarat la portaveu de l'organització juvenil, Mar Ampurdanès, aquesta petició és "absolutament desproporcionada" i demostra la "voluntat de carregar contra el jovent independentista". Una acusació de violència, ha recordat, que també es fa als Jordis quan, per altra banda, "l'única violència" que s'ha portat a terme és la d'empresonar membres de la societat civil i el Govern, i la "connivència amb el feixisme arreu del país", ha dit.

Ampurdanès ha encoratjat a "continuar responent de forma col·lectiva" davant d'un estat espanyol "podrit", malgrat que, en aquest cas, els joves potser no tinguin "milers d'euros per pagar multes desorbitades, ni el focus mediàtic que tenen altres represaliats".

Sirvent, per la seva part, ha afirmat que "no és casualitat" que l'escrit d'acusació aparegui durant el tercer dia de campanya, i ho faci amb una petició "absolutament desproporcionada", i ha volgut recordar que el PP és "el partit més corrupte d'Europa", que ha "condonat més de 40.000 milions d'euros a la banca, mentre els joves no poden accedir a un habitatge digne". "Lluitar davant d'aquest procés de repressió no només és un dret, sinó un deure", ha finalitzat.

Una vegada acabat l'acte, tots els membres d'Arran han estripat la petició de pena del Partit Popular, en un acte simbòlic de desobediència.