La Paeria es nega a explicar com es van fer els càlculs dels manifestants de Lleida

El consistori no detalla com es van comptar les persones | L'ANC va fer el càlcul d'acord amb la Guàrdia Urbana, que després va rebaixar la xifra

13 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:44h
Milers de persones van omplir els marges del Segre a Lleida
Milers de persones van omplir els marges del Segre a Lleida | Àlvar Llobet
El ball de xifres en relació al nombre de manifestants que van assistir a la mobilització de la Diada del passat diumenge a la llera del riu Segre a Lleida ha esquitxat el govern socialista de la Paeria.

L'executiu local es nega a donar explicacions sobre quins van ser els procediments que es van seguir per comptar el nombre de persones que hi havia als marges del riu, que segons la Guàrdia Urbana van ser 30.000. Aquesta xifra suposa 10.000 manifestants menys dels que s'havien inscrit a la concentració i 87.000 menys que les dades que va anunciar l'ANC d'acord amb la Guàrdia Urbana el mateix diumenge.

Membres de l'entitat sobiranista han assegurat a NacióDigital que la xifra que es va donar des de l'escenari va ser consensuada amb els agents de la Urbana, que van donar per bones les xifres després de fer la valoració sobre 39.000 metres quadrats (600 metres de llarg per 65 d'ample i tres persones per metre quadrat).

Tot i això, la Paeria va rebaixar la dada al cap de poca estona situant-la entre 25.000 i 30.000 manifestants, una decisió que ha provocat que la Crida per Lleida-CUP hagi demanat la compareixença de l'intendent de la Guàrdia Urbana. Des del consistori es repeteixen només les paraules de l'alcalde Àngel Ros, que va donar per bones les xifres de la Guàrdia Urbana alhora que va afegir que el nombre publicat per l'ANC "era impossible". En concret, Ros va dir que qui havia dit aquesta xifra no tenia "massa idea de què és Lleida". No obstant, el paer en cap va admetre que aquesta havia estat la major manifestació de la història de Lleida.
 
Paral·lelament als comentaris de l'alcalde, alguns regidors socialistes van posar-hi cullerada al tema. El socialista Joan Gómez va afirmar que a la llera del Segre hi havien 18.000 persones.
 
Un altre comentari en aquesta tessitura el va fer la primera tinent d'alcalde, Montse Mínguez, que va fer un tuit irònic com si es tractés d'un problema matemàtic escolar.