Laia Estrada: feminisme, comunisme i boines amb accent anglès

«La candidata de la CUP a aquestes eleccions comença amb una tria cultural que segurament podria sota signar qualsevol dels seus companys de partit»

La candidata de la CUP al Parlament, Laia Estrada, a l'acte d'obertura de campanya
La candidata de la CUP al Parlament, Laia Estrada, a l'acte d'obertura de campanya | Hugo Fernández
26 d'abril del 2024
Actualitzat a les 12:44h

Tornem a estar convocats a les urnes, el 12 de maig haurem de decidir de quins colors queda pintat l’hemicicle del Parlament de Catalunya i en aquesta casa ja comença a ser tradició mirar de conèixer una mica més els caps de llista a través dels seus gustos culturals. Deixa’t d’horòscops i ascendents i digue’m amb quin llibre, pel·lícula, sèrie i plat et quedes. Laia Estrada, candidata de la CUP a aquestes eleccions, comença amb una tria que segurament podria sotasignar qualsevol dels seus companys de partit.

📚 Un llibre

El caliban i la bruixa, de Sílvia Federici. Assaig feminista totèmic que qualsevol persona que empatitzi mínimament amb la causa haurà llegit. És un bàsic de la biblioteca personal de qualsevol feminista. Un cop, la llibretera Carlota Freixenet de La Carbonera ens el va recomanar al pòdcast Gent de Merda per superar un moment de molta gelosia respecte a la teva exparella. El caliban i la bruixa és una bona dosi de sororitat teòrica.

71sA1NBc89L. AC UF1000,1000 QL80

🎥 Una pel·lícula

Terra i llibertat, de Ken Loach. Un film del 1995 que explica la història de David Carr, un treballador a l'atur i membre del Partit Comunista de la Gran Bretanya que decideix anar a lluitar a la Guerra Civil Espanyola en el bàndol republicà. Molts van considerar que la història de les Brigades Internacionals és de les més belles del segle XX. Es pot veure a Filmin subtitulada en català, que sempre fa festa.

🍿 Una sèrie

Peaky Blinders. La història de la família Shelby, gàngsters nòmades irlandesos i gitanos instal·lats a Birmingham, que ens va robar a tots el cor en el seu moment. Un Cillian Murphy brillant interpretant el més llest i ambiciós de la casa ens va deixar a tots amb la contradicció d’adorar-lo però alhora condemnar totes les seves accions. Reconforta pensar que la candidata de la CUP també es va rendir als encants de Thomas Shelby.

🍴 Un plat

Arròs de galera amb carxofa. Això no falla mai, és l’aposta segura dels diumenges. Amb un plat com aquest et guanyes a qualsevol comensal i ho fas apostant per producte local. Només espero que les carxofes siguin de temporada i que les galeres siguin del sud. El millor d’un plat com aquest és que és pràcticament obligat compartir-lo, suposo que per això també agrada a la candidata de la CUP.