Lamine Yamal i Aitana Bonmatí, protagonistes dels actes institucionals de la Diada

Les estrelles del Barça seran dos dels testimonis en els vídeos de l'acte a les Fonts de Montjuïc, així com Mari Pau Huguet o Montserrat Puig Antich, entre altres personalitats

Aitana Bonmatí i Lamine Yamal amb la samarreta del Barça
Aitana Bonmatí i Lamine Yamal amb la samarreta del Barça
Redacció
10 de setembre de 2024, 13:14
Actualitzat: 13:14h

A les portes de la Diada, la primera de Salvador Illa a la Generalitat, el Govern ha donat alguns detalls dels actes institucionals de dimecres a la nit a les columnes de Puig i Cadafalch. La portaveu de l'executiu, Sílvia Paneque, ha insistit en la voluntat inclusiva del Govern en els actes de la Diada. “Fem una crida cívica a la participació ciutadana”, ha dit.

Pel que fa a l’acte a les Fonts de Montjuïc, que tindrà com a fil conductor el lema “Sentir Catalunya”, tindrà dos protagonistes destacats: els futbolistes Lamine Yamal i Aitana Bonmatí. Les estrelles del Barça seran dos dels testimonis en els vídeos que sortiran, així com Mari Pau Huguet o Montserrat Puig Antich, entre altres personalitats de renom. L’acte també inclourà música i poesia, i altres mostres de cultura catalana. Hi seran Glaucs, Elèctrica Dharma o el guanyador de la tercera edició d’Eufòria, Lluís Sànchez.

La Diada d'aquest any, marcada per les negociacions pel finançament singular per a Catalunya, tornarà a tenir la manifestació independentista com un termòmetre del moment en el qual es troba el moviment. La concentració serà descentralitzada a cinc ciutats catalanes -BarcelonaTarragonaLleidaGirona i Tortosa- i forma part d'una sèrie d'actes que marcaran l'Onze de Setembre amb la capital catalana com a protagonista.