Les bases de Podem avalen donar suport a la investidura de Sánchez amb un 86% dels vots

La participació de la consulta interna plantejada per la direcció del partit de Ione Belarra supera els 55.000 inscrits

La portaveu de Podem, Isa Serra, durant una roda de premsa
La portaveu de Podem, Isa Serra, durant una roda de premsa | Gabriel Luengas / Europa Press
Nació
15 de novembre del 2023
Actualitzat a les 11:48h
Es resol l'última incògnita de la investidura del president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que comença aquest migdia. La consulta interna de Podem, conclosa aquest dimarts a les 22:00 de la nit, ha dictaminat que els cinc diputats del partit al Congrés votaran a favor de la investidura del líder del PSOE.

Les bases del partit així ho han decidit amb un 86,1% dels vots. La participació de la consulta ha superat els 55.000 inscrits. 47.675 persones han votat , 7.5886 no -un 13,7% del total- i 11 s'han abstingut. Amb aquests resultats, Sánchez serà investit a la primera.
La líder del partit, Ione Belarra, s’havia posicionat a favor del suport a la investidura del candidat socialista.  "Un cop més Podem fa un exercici de responsabilitat sense precedents per complir amb el mandat que la ciutadania va donar el 23-J", ha indicat la mateixa Belarra en un missatge a la xarxa social X.

Tanmateix, la líder de la formació ha reconegut el "malestar" que hi ha a les seves bases a conseqüència, ha dit, de les "faltes de respecte" cap a Podem. "Us garanteixo que treballarem per recuperar la capacitat real de transformació", ha conclòs Belarra.