La Fiscalia demana arxivar la causa contra Begoña Gómez per la denúncia de Manos Limpias

El pseudosindicat d'extrema dreta ha admès que el cas podria estar basat en fake news, però considera que és el jutge qui ha de dir si les informacions periodístiques són encertades

Sánchez, en imatge d'arxiu
Sánchez, en imatge d'arxiu | Cedida
25 d'abril del 2024
Actualitzat a la 13:10h

El pseudosindicat d'extrema dreta Manos Limpias ha rectificat i ha confessat aquest dijous al matí que hi ha la possibilitat que la denúncia que ha presentat contra la dona del president del govern espanyol, Begoña Gómez, al jutjat d'Instrucció 41 de Madrid estigui basada en fake news publicades per diaris digitals afins. Hores després, la Fiscalia ha presentat un recurs contra la decisió del jutjat de Madrid que ha obert la investigació i demana arxivar la causa.

El seu líder del pseudosindicat, Miguel Bernad, s'ha expressat a través d'un comunicat publicat aquest mateix dijous: "És al jutge a qui li toca comprovar si aquestes informacions periodístiques són encertades o no", en referència Juan Carlos Peinado García, titular de l'audiència. El líder del PSC, Salvador Illa, ha estat una de les primeres veus polítiques a reaccionar. Des d'un esmorzar informatiu a Barcelona, el candidat socialista a les eleccions del 12-M ha qualificat les paraules de Bernad de "despropòsit".

Manos Limpias ha resolt que en cas que les notícies no siguin certes, "seran aquells que la van publicar, els qui hauran d'assumir la falsedat". No obstant això, han matisat, que si són precises, entenen que la causa judicial haurà de prosseguir.

El líder del pseudosindicat també ha explicat en el comunicat que van tenir coneixement "d'una sèrie d'informacions que afirmaven presumptes irregularitats de Gómez, que podien ser delictives" i després de constatar que la Fiscalia no actuava d'ofici, van "posar en coneixement del jutjat competent les informacions mitjançant l'oportuna denúncia". Ho van fer, han precisat, amb la intenció que s'obrissin diligències i es comprovés "la veracitat d'aquestes". Bernad ha considerat que des de Manos Limpias han exercit "un dret i un deure ciutadà" i ha rebutjat que en l'actuació hi hagi "el més mínim acte falsari".

Consideren "inacceptable" la reacció de Sánchez

A més a més, Bernad ha indicat que és "inacceptable" la reacció del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El secretari general de Manos Limpas ha opinat que el socialista hauria de donar explicacions respecte a la veracitat o no dels fets, en comptes "d'insultar" el seu sindicat. Bernad ha criticat que Sánchez els qualifiqui d'"organització ultradretana" o doni a entendre que formen part d'una "campanya de la dreta" contra la seva persona, cosa que, ha recalcat, "és falsa". En aquest punt, ha carregat contra el que ha qualificat de "premsa progovernamental".

La denúncia de Manos Limpias contra Begoña Gómez, que va saltar als mitjans de comunicació aquest dimecres, va precipitar que el líder de l'executiu estatal es plantegés la seva dimissió. Una reflexió que va fer pública al conjunt de la ciutadania en una carta difosa al vespre que ha provocat tot un terrabastall en la política espanyola, però també en la campanya per als comicis del maig, que arrenca aquesta nit. La decisió del socialista es donarà a conèixer dilluns vinent en una roda de premsa anunciada per ell mateix en la missiva publicada als seus perfils de xarxes socials.