Mar Ampurdanès substitueix Eulàlia Reguant com a diputada de la CUP al Parlament

Vinculada a la CUP des de 2015, va ser portaveu d'Arran entre 2016 i 2018 i actualment milita a Alerta Solidària

Mar Ampurandès, nova diputada de la CUP
Mar Ampurandès, nova diputada de la CUP | CUP
19 de setembre del 2023
Actualitzat a la 13:36h
Mar Ampurdanès substituiràEulàlia Reguant com a diputada de la CUP al Parlament. Reguant va anunciar diumenge que deixava l'acta per promoure nous lideratges i acompanyar des de la base la refundació de la CUP, i Ampurdanès ocuparà el seu lloc a la cambra catalana. "Agafo l'acte de diputada amb el respecte per la responsabilitat que suposa i amb un compromís ferm amb la CUP, amb l'Esquerra Independentista i amb els Països Catalans i el nostre poble", ha dit a través de Twitter. 

Ampuranès, de 27 anys, és exmilitant del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i va ser portaveu d'Arran entre 2016 i 2018. Actualment, milita a Alerta Solidària i està vinculada a la CUP des de 2015. Ocupava la novena posició a la llista cuapire per Barcelona, per darrere de Carles Escolà, Maria Sirvent i Marc Cerdà. La decisió que fos ella qui assumís l'acta s'ha pres "després de gestionar-ho col·lectivament" amb els candidats implicats, segons ha detallat la CUP en un comunicat.

Assessora dels anticapitalistes al Parlament, Ampurdanès ha rebut l'agraïment del secretariat nacional de la CUP un cop ha transcendit la notícia. "Li agraïm el coratge d'assumir la tasca de diputada, i estem convençudes que estarà a l'altura del moment que requereix l'organització i el país", han dit. En les properes setmanes, hi haurà noves baixes al grup de la CUP.Dolors Sabater, líder de Guanyem, deixarà l'acta per centrar-se en Badalona, on és regidora des de les passades eleccions del 28 de maig.