Maragall s'acomiada de Barcelona per sorpresa: «És una decisió estrictament personal»

El fins ara líder d'ERC al consistori barceloní ha defensat que marxa per Barcelona, "l'única raó de fons que hauria de moure tots els regidors" de la institució

Ernest Maragall, al ple de l'ajuntament
Ernest Maragall, al ple de l'ajuntament | Hugo Fernández
24 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:48h
Ernest Maragall (ERC) deixa l'Ajuntament de Barcelona. Així ho ha anunciat ell mateix en mig d'un debat al consell municipal plenari. "És la meva última intervenció política en aquest plenari", ha dit, després de defensar el canvi d'usos de l'actual comissaria de la Policia Nacional espanyola a la Via Laietana. La seva renúncia es formalitzarà al pròxim 22 de desembre, a l'últim plenari de l'any. "Una decisió que prenc a consciència i voluntàriament" i que és "estrictament personal", ha dit Maragall. També ha apuntat que ha decidit fer aquest pas amb "una única raó de fons", que és "Barcelona". "L'única que ens hauria de moure a tots els regidors d'aquesta casa", ha remarcat el cap de files dels republicans.

El moviment ha estat tan sorprenent que el mateix alcalde, Jaume Collboni, ha quedat glaçat. "No sé què es fa en aquests casos", ha apuntat, abans d'agrair a Maragall "la participació" i "feina" del polític veterà a Barcelona.

La decisió arriba poc després que la número dos d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, expliqués fa pocs dies que era "natural i cau pel seu propi pes" que Maragall "no seria a l'ajuntament" els quatre anys del mandat. També va detallar que al marge del debat posterior, les regnes del grup municipal les agafaria la següent regidora de la llista, que en aquest cas era ella mateixa. Alhora, des del grup republicà es detalla que la nova regidora que passarà a formar part del consistori és Rosa Suriñach, com ja va passar el mandat anterior.

Ara, doncs, comença a aclarir-se el nou panorama municipal per a ERC. Maragall, que té 80 anys, i que va arribar a guanyar les eleccions del 2019, si bé no va poder ser investit, ara posa fi a tota una carrera de dècades vinculada a l'Ajuntament de Barcelona. 
Arxivat a