Milei eleva el to contra Sánchez: «No li demanaré disculpes, jo vaig ser l'agredit»

El president de l'Argentina insulta el líder espanyol i l'acusa de treballar amb el "kirchnerisme", a més d'assegurar que les relacions amb l'estat espanyol "no es trencaran"

Milei, durant l'acte d'ultradreta a Madrid organitzat per Vox
Milei, durant l'acte d'ultradreta a Madrid organitzat per Vox | Europa Press
Victor Rodrigo
21 de maig del 2024

Javier Milei, president de l'Argentina, eleva el to en el seu conflicte amb el president espanyol i incendia encara més les relacions diplomàtiques amb l'Estat. En una entrevista aquesta matinada a la cadena Todo Notícias, ha assegurat que de cap manera es disculparà, perquè ell és la víctima de "maniobres colpistes" del govern d'Espanya. Ha assegurat que Pedro Sánchez "és un totalitari" i ha deixat caure que "treballa" per derrocar-lo.

"No li demanaré disculpes des de cap punt de vista, si jo vaig ser l'agredit. Avui a tot el món es parla dels casos de corrupció de la seva dona [Begoña Gómez] per tràfic d'influència i fins i tot van pressionar un jutge, i ell està involucrat ( ...) Quan vaig dir la frase mai no vaig esmentar ningú, s'autoincrimina".

El cap de l'executiu argentí també ha volgut rebaixar cert impacte de la crisi diplomàtica, especialment després que José Manuel Albares truqués a consultes l'ambaixadora a Buenos Aires i l'ambaixador argentí a Madrid. Milei ha assegurat que les relacions entre els dos països no es trencaran "perquè el seu vincle no el pot trencar ningú".

"La relació no es trencarà. La relació no la construeixen els mandataris, la construeix la gent. Nosaltres rebem un munt d'immigració d'Espanya, i aquest vincle ningú el podrà trencar. S'imposarà la pròpia realitat", ha expressat el mandatari argentí.

A més, ha acusat l'expresident argentí Alberto Fernández de ser un "assessor de Sánchez" per mostrar-li el seu suport, i ha assegurat que es tracta d'una cosa "gravíssima". Va més lluny i insulta directament el líder de la Moncloa. "Alberto és assessor de Sánchez, és gravíssim el que estem dient. Són insignificants perquè necessiten sortir a pegar-me en rajada. Va enviar dones a pegar-me, és d'una covardia ferotge".

Acusa Sánchez de treballar amb el kirchnerisme

Milei ha acusat Sánchez de treballar amb el kirchnerisme per utilitzar la polèmica "políticament" a causa dels seus "problemes", al mateix temps que ha apuntat els opositors argentins de promoure la crisi diplomàtica per "armar enrenou".

"Ho està usant políticament perquè té problemes i necessita polaritzar-los. Treballa alineat amb el kirchnerisme per sabotejar el nostre govern. (...) El que passa a Espanya està promogut des del kirchnerisme per armar enrenou aquí", ha asseverat. "Els kirchneristes tenen por perquè saben que continuarem avançant amb les causes de corrupció. Convido que vegin el meu discurs, on en una part parlo de la germandat entre el poble espanyol i l'argentí", ha afegit Milei.

També ha recordat que Sánchez va donar suport al candidat presidencial Sergio Massa durant la campanya; que el ministre de Transport espanyol, Óscar Puente, va acusar Milei de "consumir substàncies"; i que la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va expressar al desembre que Milei "tornava amb la retallada i l'autoritarisme".