Milei presideix la convenció de l'extrema dreta europea a Madrid

Vox reuneix el president argentí, Le Pen i altres figures ultres per donar el tret de sortida a la precampanya

Milei i Abascal en una trobada entre tots dos dirigents a Madrid.
Milei i Abascal en una trobada entre tots dos dirigents a Madrid. | Europa Press
Redacció
19 de maig del 2024
Actualitzat el 29 de maig a la 13:09h

El president argentí, Javier Milei; la seva homòloga italiana, Giorgia Meloni; i Hongarès, Viktor Orbán; han estat alguns dels caps de cartell de la trobada de líders d'extrema dreta d'arreu del món que ha organitzat Vox aquest diumenge a Madrid. Després de reunir-se amb alguns dels principals empresaris espanyols i el president de la CEOE, Antonio Garamendi, Milei ha demanat el vot contra el socialisme, que havia definit com "el càncer de la humanitat" en una entrevista aquest dissabte.

També hi han estat la líder de l'oposició francesa, Marine Le Pen; l'exprimer ministre polonès, Mateusz Morawiecki; l'excandidat xilè, José Antonio Kast; el ministre israelià de Lluita contra l'Antisemitisme, Amijail Chikli; i el líder del portuguès Chega, André Ventura; acollits per Santiago Abascal per fer costat al partit per marcar l'inici de la precampanya per a les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny.

Amb la convenció, que s'ha celebrat celebra al Palau de Vistalegre, Vox pretén estimular la seva base de votants i el potencial electorat amb una demostració de les seves aliances internacionals. El partit d'extrema dreta s'ha inclinat per aquesta versió europeitzada del seu tradicional festival anual, el Viva Vox, precisament per la proximitat de les eleccions a l'Eurocambra. En aquesta línia, i seguint l'esperit del festival, la formació vol que l'esdeveniment sigui punt de trobada i, per això, ha preparat activitats familiars i per a nens.

L'Europa Viva 24 va arrencar aquest divendres amb l'acte de presentació dels deu primers candidats de Vox a les eleccions europees, amb intervencions de Santiago Abascal i els tres primers de la llista, Jorge Buxadé, Hermann Tertsch i Juan Carlos Girauta. A la tarda, Vox havia organitzat una trobada per a joves de menys de 30 anys que va incloure sopar i una festa amb DJ. Totes les enquestes apunten a un ascens dels partits d'extrema dreta en els comicis europeus, on els ciutadans estan cridats a abordar temes com el replantejament de la Unió Europea.