Nova Esquerra Nacional suma Wagensberg, Jové, Vallugera i excàrrecs governamentals

El 67% dels membres de l'equip encapçalat per Xavier Godàs mai ha ocupat un càrrec orgànic a la direcció d'ERC; la llista està conformada per 16 dones i 14 homes

Xavier Godàs, cap de la candidatura Nova Esquerra Nacional
Xavier Godàs, cap de la candidatura Nova Esquerra Nacional | Ricard Novella
11 d'octubre de 2024, 20:08
Actualitzat: 23:49h

Nova Esquerra Nacional, la candidatura encapçalada per Xavier Godàs i Alba Camps que vol liderar ERC a partir del 30 de novembre, ja té enllestits tots els noms que formaran part de l'equip. Entre els fitxatges anunciats aquest divendres, s'incorpora el diputat Ruben Wagensberg i diversos excàrrecs governamentals. D'entre tots els noms anunciats, hi ha 16 dones i 14 homes, i el 67% mai ha ocupat un càrrec orgànic a l'executiva nacional. 

“La candidatura que presentem és la candidatura més preparada per tirar endavant l’organització en el nou cicle que viu el país i ha de començar també al partit. Tenim clar que el nostre projecte és Esquerra Republicana i la construcció de l’esquerra nacional”, ha declarat Godàs. 

executiva nacional esquerra republicana nacio
Organigrama de l'executiva nacional d'Esquerra Republicana - Cedida

Com ja se sabia, la candidatura està encapçalada per Godàs, com a candidat a la presidència i Camps a la secretaria general de l’organització. Així mateix, el pom de dalt de la llista el complementen la vicepresidència de cohesió interna, amb Teresa Jordà, i la vicepresidència d’afers institucionals, de la mà de Raquel Sans.

La resta de la candidatura la conformen quatre secretaries generals adjuntes, set vicesecretaries generals i 15 secretaries nacionals. La senadora Sara Bailac encapçalarà la secretaria general adjunta de coordinació interna, i tindrà al seu equip Marta Molina, Pol Altayó, Núria Cuenca (secretària general de Presidència en l'època Aragonès), Eugeni Villalbí i Josep Castells.

Marc Aloy, alcalde de Manresa, encapçalarà la secretaria adjunta de món local. Al seu costat tindrà Elisenda Guillaumes i Eduard Murgó. La secretaria general adjunta d'estratègia política l'encapçala Josep Maria Jové, actual president del grup parlamentari. Al seu departament hi són l'exconsellera Meritxell Serret, Marc Ramentol (director general de l'època Aragonès), Arnau Albert, Jaume Martorell, Joan Alginet, Nil Papiol, Laura Domingo, Gemma Marcos, Judit Juanhuix i Mònica Morros.

La secretaria general adjunta de missatge, agenda política i comunicació l'encapçala Jordi Castellana, actual regidor a l'Ajuntament de Barcelona. Estarà amb Georgina Rigol i Gemma Domínguez. Per últim, Marta Vilaret, encarregada de la carpeta antirepressiva en l'actual direcció, es postula com a vicesecretaria de drets humans i lluita antifeixista, acompanyada de Wagensberg i Pilar Vallugera, aquesta última diputada al Congrés.