Ofensiva de l'oposició contra Campuzano per l'anunci electoral de Rufián a Santa Coloma

Els socialistes no descarten demanar la dimissió del conseller per aquest "error greu", mentre el Govern assegura que el titular de Drets Socials no tindrà "cap problema" a l'hora de donar explicacions en una compareixença al Parlament

Gabriel Rufián i Carles Campuzano a Santa Coloma de Gramenet.
Gabriel Rufián i Carles Campuzano a Santa Coloma de Gramenet. | Maria Lorenzo
14 de març del 2023
Actualitzat el 15 de març a les 8:56h
Dissabte a la tarda es preveia tranquil en l'àmbit polític. Encara més a Santa Coloma de Gramenet. Però un anunci electoral de l'alcaldable d'ERC, Gabriel Rufián, ha encès totes les alarmes i ha posat en el punt de mira al conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. El PSC, Junts i els comuns ja han registrat sol·licituds de compareixença, i els socialistes, fins i tot, no descarten demanar la seva dimissió: "És increïble. És un error greu", ha sostingut aquest dilluns la portaveu Alícia Romero. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha donat per fer que Campuzano compareixerà al Parlament. "Cap problema, així es farà", ha resumit. En el transcurs de la roda de premsa del consell executiu, Plaja ha remarcat que el finançament a projectes no anirà determinat per quin partit guanya les eleccions municipals el proper 28-M. També ha clarificat que en cap cas es plantegen la dimissió del conseller de Drets Socials.

La polèmica s'ha originat arran d'un tuit i vídeo d'ERC Santa Coloma que assegurava que Rufián i Campuzano han acordat una segona residència al municipi si els republicans són decisius en el següent mandat. L'allau de crítiques ha arribat a ser tal que Rufián va sortir a matisar que el que anunciaven era que si governen, construiran la residència i traspassaran la seva gestió pública a la Generalitat. "Això és el que farem. Tota la resta és intoxicació. I nervis, molts nervis".