Òmnium acusa Albiol de censura: «El PP té por a la memòria històrica»

L'entitat denuncia que no se li ha cedit l'edifici consistorial per a una trobada contra la repressió i el govern de Badalona replica que l'Ajuntament està reservat per a actes institucionals

Albiol, en una imatge d'arxiu al ple de l'Ajuntament de Badalona
Albiol, en una imatge d'arxiu al ple de l'Ajuntament de Badalona | Ricard Novella
27 de novembre del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 14:58h

Xoc entre Òmnium i Xavier García Albiol. L'entitat ha acusat l'alcalde de Badalona de censura després que no hagi permès celebrar un acte sobre la repressió a la Casa de la Vila, l'edifici on s'ubica l'ajuntament de la ciutat. "Quina por a la memòria històrica té el govern del PP?", ha criticat Òmnium, mentre que el consistori defensa que l'edifici està reservat només per a actes institucionals. L'entitat cultural, però, no ha tardat a desmentir que a la casa consistorial no estan permesos els actes no institucionals: "És un tema de voluntat política, no de criteri tècnic".

En concret, l'entitat presidida per Xavier Antich havia sol·licitat a l'Ajuntament celebrar un acte contra la repressió que volia recordar l'alcalde de la ciutat i els 14 regidors que el 1923, ara fa 100 anys, van ser empresonats per reivindicar l'autogovern per a Catalunya. La trobada, que s'havia de celebrar a la planta baixa de la Casa de la Vila, era aquest dijous i comptava amb la presència de l'historiador Joan Villarroya i de familiars dels polítics empresonats ara fa un segle.
 

Arxivat a