Pascal avisa els «comuns» que sense independència no es pot construir un nou model social

La coordinadora general de PDECat demana "valentia" a l'espai polític de l'esquerra alternativa i que es pronunciï sobre què votarà al referèndum del 2017 | El partit posa en marxa l'engranatge per desgranar el document fundacional i començar a bastir discurs ideològic

07 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:45h

Marta Pascal, coordinadora general del PDECat, en roda de premsa Foto: @pdemocratacat


La coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, ha llançat de nou un missatge cap a l'espai dels "comuns", que estan enllestint la creació d'un nou partit de vocació hegemònica que combini discurs nacional i social. En aquest sentit, Pascal ha volgut alertar que sense la independència no es pot garantir la construcció d'un model social nou "que valgui la pena", i ha demanat a l'esquerra alternativa que es posicioni sobre què votarà al referèndum d'independència del setembre del 2017.

"Els demano valentia des del minut zero. S'han de mullar i dir què votaran. Només un estat independent permet construir un model social capdavanter a Europa. No explicar el posicionament en termes nacionals fa veure que potser l'aspiració és un tripartit d'esquerres", ha apuntat Pascal, que ha destacat la "centralitat" del PDECat i la voluntat de bastir un projecte "seductor" per als catalans.

Discurs ideològic

La coordinadora general dels nacionalistes ha recalcat que el partit tria aquest cap de setmana els responsables dels àmbits sectorials que hauran de pilotar el discurs ideològic de la formació hereva de Convergència. "En el document fundacional vam posar les bases i ara ens toca d'una vegada per totes desgranar la proposta política del nostre país. Tenir escollides aquestes persones ens permet treballar en el camp de les idees", ha apuntat.

Pascal ha fet una valoració "positiva" dels primers mesos de treball del PDECat, i ha apuntat que la formació "no s'aturarà" a l'hora de plantejar una proposta "atractiva" per a la "majoria" dels catalans.