El manifest del PP contra el finançament pronostica un nou «estat confederal per la porta del darrere»

Els barons de la formació conservadora, com havia expressat Borja Sémper aquest dilluns, consideren que l'acord entre ERC i PSC és "un intent il·legítim" de canviar la Constitució

El portaveu del PP, Borja Sémper, aquest dilluns.
El portaveu del PP, Borja Sémper, aquest dilluns. | europa press
26 d'agost de 2024, 19:00
Actualitzat: 19:36h

El Partit Popular ha escomès amb duresa contra l'acord de finançament entre el PSC i ERC, assegurant que "trenca els principis de solidaritat, igualtat i multilateralitat", anunciant la presentació de mocions a tots els ajuntaments per "defensar la igualtat de tots els ciutadans". El líder del partit, Alberto Núñez Feijóo, i els barons territorials de la formació conservadora, com havia fet el portaveu, Borja Sémper, aquest migdia, han acusat Pedro Sánchez en un manifest de "voler crear per la porta del darrere un estat confederal".

Feijóo signa el manifest junt amb els barons autonòmics del PP, que consideren que l'acord entre ERC i PSC per un nou finançament és "un intent il·legítim" de canviar la Constitució", i insisteixen en què suposa un atac a la "igualtat i solidaritat". Sémper ha destacat en la seva intervenció que el manifest mostrava que hi havia "absoluta unitat" en el PP davant la "independència fiscal" acordada. El proper 6 de setembre, Feijóo reunirà els presidents autonòmics per tractar el tema a fons.

Sémper ha insistit en la "unitat" del PP en aquest tema, alhora que ha denunciat que "s'estan creant ciutadans de primera i de segona, on el que es dona de més a uns se'ls treu a la resta, trencant amb la caixa única". Ha assegurat que l'acord servirà per "crear un estat català i estendre els xiringuitos". "La manera que té Sánchez d'acabar amb l'independentisme és donar-li la raó per perpetuar-se a la Moncloa a qualsevol preu", ha asseverat el portaveu del partit d'Alberto Núñez Feijóo.

El PP ha anat endurint els darrers dies el seu rebuig a l'acord entre ERC i el PSC per un nou finançament. Alberto Núñez Feijóo ha arribat a parlar de "mutació constitucional" per definir el pacte subscrit. El líder del PP ha parlat de "desafiament nacional", "derogació de la Constitució" i "la fi de 46 anys de convivència".

Sémper ha intervingut després de la reunió del comitè de direcció del PP. L'altre gran front d'atac a Sánchez ha estat la política d'immigració. Sémper ha assegurat que l'entrada d'immigrants il·legals s'ha incrementat en un 66% el darrer any "i el govern no fa res: no hi ha una política migratòria en el nostre país". El PP ha insistit en què s'activi "més suport per part de la UE i Frontex" i ha reclamat que es convoqui la Conferència de Presidents, la declaració d'emergència immigratòria i que es doni "expectatives de vida als menors que arribin, no només en el primer any de residència".