El PSC guanyaria les eleccions amb uns 40 diputats i Junts consolidaria la segona posició, segons enquestes de diversos diaris

La majoria de sondejos auguren la pèrdua de la majoria independentista al Parlament i la desaparició de Ciutadans de la cambra

Riuada de sondejos
Riuada de sondejos | Nació
Redacció
06 de maig del 2024
Actualitzat a les 9:58h

Riuada d'enquestes aquests dilluns quan ja falten només sis dies per a les eleccions del 12 de maig. Tots els mitjans de comunicació que han publicat sondejos situen el PSC com el clar guanyador dels comicis de diumenge, amb uns 40 diputats de mitjana. La gran majoria també augura la pèrdua de la majoria independentista al Parlament o la dependència dels escons ultradretans d'Aliança Catalana, en el cas que entrés a la cambra.

Junts se situaria en segon lloc, amb Carles Puigdemont liderant els resultats del bloc independentista. Les forquilles de la majoria dels sondejos els situen entre 35 i 37 diputats, retallant distàncies amb Salvador Illa i eixamplant-la amb Pere Aragonès. ERC, segons aquestes enquestes, fregaria una mica més d'una vintena d'escons. En tots els casos, Ciutadans queda fora.

Les enquestes mostren la victòria d'Illa i l'avenç de Puigdemont

El sondeig de El Periódico augura que els socialistes guanyarien amb 40-42, Junts quedaria per darrere amb 35-37, seguit d'ERC, amb una forquilla d'entre 21-23. Les darreres formacions en entrar al Parlament serien el Partit Popular de Catalunya (10-11), Vox (10-11), la CUP (7-8), comuns (4-6) i la ultradreta d'Aliança Catalana, que accediria a la cambra amb 3 o 4 escons.

Per altra banda, El País pronostica 40 escons per al PSC, en segon lloc situa Junts (36) i l'actual president Pere Aragonès cauria fins els 26 escons. Seguirien el Partit Popular (13), Vox (10), comuns (5), CUP (4) i també entraria la formació xenòfoba d'Aliança Catalana (1).

Altres mitjans com Voz Pópuli i El Confidencial també situen els socialistes catalans com a guanyadors dels comicis, però el primer mitjà situa el PSC en una de les forquilles amb menys escons dels darrers sondejos, amb 38, tot situant-los victoriosos. El segon digital espanyol augura un PSC liderant el Parlament, amb una ERC de 27 diputats -a només cinc de Junts, que se situaria en 32-, però destaca que el PP quadruplicaria la seva representació parlamentària.