El PSC situa com a prioritat governar en solitari però admet que serà «difícil»

Alícia Romero, número dos de Salvador Illa, assegura que el seu partit no renuncia a la presidència del Parlament de cara a les negociacions que s'obriran amb els grups

Salvador Illa, a la seu del PSC.
Salvador Illa, a la seu del PSC. | Frederic Esteve
Redacció
15 de maig del 2024
Actualitzat a les 12:34h

La número dos del PSC a la llista del 12-M, Alícia Romero, ha situat un Govern en solitari del PSCcom a "primera opció" però ha afegit que també són realistes i saben que és "difícil". "Veurem quines són les intencions dels grups a qui demanem suports. Veurem com es configura el Govern, si és en solitari del PSC o amb la suma d'altres partits", ha afegit en una entrevista a TVE. D'altra banda, Romero ha assegurat que el seu partit no renuncia a la presidència del Parlament. Aquest dimecres encara no hi haurà reunions perquè, segons la socialista, "hi ha partits que necessitem temps per digerir els resultats del 12-M". "Hem de ser respectuosos", ha afegit.

La diputada del PSC ha dit que treballaran perquè la mesa de la cambra catalana sigui "el màxim plural possible" i representi els resultats del 12-M. A  diferència, segons ha dit, dels acords que hi ha hagut anteriorment entre independentistes que han deixat grups fora de l'òrgan de govern del Parlament.

Romero espera que la campanya de les eleccions europees "no influeixi massa" i que es pugui separar la governabilitat de Catalunya i la convocatòria a l'Eurocambra. I és que la data màxim per constituir el Parlament és el 10 de juny, és a dir, el dia després de les eleccions europees.

D'altra banda, Romero ha refermat que les aliances del PSOE a Madrid no influiran en les negociacions a Catalunya i ha insistit que "la política catalana es decideix a Catalunya i la decideix el PSC".