Puigdemont declara en una comissaria de París per la causa de Tsunami

L'expresident ho va fer dilluns a París arran de l'ordre d'investigació que la instructora Susana Polo va enviar a França; l'advocat Boye demana un nou termini per pronunciar-se sobre l'amnistia

Carles Puigdemont, Junts, Perpinyà
Carles Puigdemont, Junts, Perpinyà
18 de juny del 2024
Actualitzat a les 11:58h

Carles Puigdemont va declarar dilluns en una comissaria de la gendarmeria francesa a París en el marc de la causa de Tsunami. Ho va fer voluntàriament i a petició de les autoritats franceses després de rebre l'ordre europea d'investigació de la magistrada del Tribunal Suprem, Susana Polo, que porta la investigació sobre les protestes contra la sentència de l'1-O contra l'expresident i el diputat d'ERC Ruben Wagensberg.

L'advocat Gonzalo Boye ha traslladat un escrit al Suprem, en què demana que "a efectes legals oportuns es tinguin per fetes les manifestacions que consten fetes dilluns davant les autoritats franceses". Boye també detalla que la defensa va ser notificada oficialment dilluns per part de les autoritats franceses de l'existència del procediment contra Puigdemont per terrorisme.

Així, l'expresident, a través dels seus advocats, es persona en la causa, i demana a la magistrada que li traslladi tota la informació sobre la causa i que s'acordi un termini per pronunciar-se sobre l'aplicació de l'amnistia. La instructora va donar 10 dies a les parts per pronunciar-se, però en aquell moment Puigdemont no estava personat.

Per això, Boye demana al Suprem que concreti un nou termini per poder demanar l'aplicació de la llei en el cas de Puigdemont en la causa de Tsunami. Paral·lelament, aquesta setmana acaba el termini per demanar l'aplicació de la llei en la causa de l'1-O, per la qual l'expresident encara té vigent una ordre de detenció si trepitja territori espanyol.