Puigdemont demana a TV3 i a Catalunya Ràdio celebrar els debats electorals a la Catalunya Nord

El director de campanya de Junts, Albert Batet, trasllada per carta als mitjans públics que es podria celebrar en aquesta zona perquè s'hi ha reobert la delegació i reclama "igualtat de condicions" amb la resta de candidats

Carles Puigdemont, en una conferència a Elna.
Carles Puigdemont, en una conferència a Elna. | Hugo Fernández
08 d'abril del 2024
Actualitzat a la 13:03h

El director de campanya de la candidatura de Carles Puigdemont, Albert Batet, ha reclamat a TV3 i a Catalunya Ràdio que els debats electorals del 12-M se celebrin a la Catalunya Nord. Així consta en una carta enviada als directors de la televisió i de la ràdio públiques, Sígfrid Gras i Jordi Borda, respectivament. La situació judicial de Puigdemont impedeix que es desplaci als estudis dels mitjans públics, de manera que la justificació que fa servir Batet és que el debat es pot celebrar a la Catalunya Nord per tal de garantir la "igualtat de condicions", encara més tenint en compte que TV3 i Catalunya Ràdio hi han reobert la delegació fa unes setmanes.

"La petició té per objectiu celebrar un debat en igualtat de condicions amb la resta de candidats, sense traves tècniques que impedeixin o dificultin la plena expressió del president Puigdemont", destaca el director de campanya en la missiva, durant la qual també posa l'accent en la "persecució" a la qual s'ha sotmès des de l'Estat al candidat de Junts. L'expresident està instal·lat al Vallespir des de Setmana Santa, i té la intenció de fer campanya de manera presencial, a diferència de les eleccions catalanes del 2017 i del 2021, o de les europees del 2019.

Pere Aragonès, president de la Generalitat i candidat d'ERC a la reelecció, ja s'ha mostrat predisposat a fer un cara a cara amb Puigdemont a la Catalunya Nord, i també ha posat sobre la taula la possibilitat d'un debat a tres que inclogui Salvador Illa, cap de cartell del PSC. Illa, favorit a les enquestes, es va negar divendres en rotund a desplaçar-se al sud de França per mantenir un debat presencial amb el candidat de Junts. La situació judicial de Puigdemont fa impossible la seva participació física en actes sectorials que puguin organitzar entitats catalanes abans del 12-M, de manera que Junts li haurà de buscar un substitut. El número tres de la candidatura, Josep Rull, és un dels més ben situats a l'hora de suplir el cap de llista.