Puigneró admet divisions al Govern per la paralització de l'ampliació del Prat

El vicepresident trasllada a Pere Aragonès el seu malestar per les mostres en contra de l'acord i assenyala l'executiu espanyol com a responsable: "No són excusa"

Pere Aragonès i Jordi Puigneró, aquest dimecres al Parlament.
Pere Aragonès i Jordi Puigneró, aquest dimecres al Parlament. | ACN
09 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:33h
El trencament de l'acord per a l'ampliació de l'aeroport del Prat crea friccions internes dins del Govern de la Generalitat. El vicepresident Jordi Puigneró ha mostrat el seu malestar per les reaccions de diversos membres de l'executiu català, en contra de l'ampliació del Prat, i d'altres que també participaran en les manifestacions del 19 de setembre. En declaracions a El Món a RAC1, Puigneró considera que piulades com les del president Pere Aragonès "no ajuden" en aconseguir un acord "però no són excusa" per al govern espanyol.

El vicepresident assegura que ha traslladat el seu malestar al president Aragonès, en especial l'afer sobre la participació en les manifestacions contra l'ampliació per part de diversos membres de l'executiu català. Tot i això, Puigneró assenyala el govern de Pedro Sánchez com a responsable directe del trencament de l'acord, que explica que "era pràcticament el mateix que vam tancar el 2 d'agost".

Més tard, en declaracions a la Cadena Ser, el vicepresident de la Generalitat ha valorat les afirmacions del president d'Aena sobre la suspensió de l'ampliació de l'aeroport en els pròxims anys. "Dir que la inversió es congelarà per cinc anys equival a dir que no faràs la inversió", ha criticat. Puigneró també ha dit que des de Madrid han preferit donar rellevància internacional a Barajas des d'una perspectiva catalana.

El responsable de Vicepresidència ha respost a diverses qüestions que prèviament ha abordat la ministra de Transports, Raquel Sánchez. En una conversa de només un quart d'hora a RAC1, ha carregat contra la Generalitat en considerar que aquesta s'ha posicionat de "manera dèbil i poc madura". "Les piulades del president Aragonès han estat una mostra d'aquesta posició", ha explicat.

Per altra banda, la mateixa Sánchez ha revelat que diversos membres del Govern sense especificar s'han posat en contacte amb l'executiu espanyol per intentar reconduir el trencament de l'acord i la separació de les opinions de les dues administracions. Ara per ara, explica, "no hi ha cap condició per poder tirar endavant l'acord", però no ha tancat la porta a que es pugui produir en un futur no immediat.

La ministra Sánchez, que no ha volgut revelar quines persones del Govern han contactat amb l'executiu espanyol, escenifica divisions internes a l'administració catalana: "És evident qui ha treballat, dins de la Generalitat, per l'ampliació de l'aeroport i qui no". Des de Catalunya Ràdio, la consellera Teresa Jordá ha respost el posicionament de l'executiu espanyol: "És un problema del PSOE, i ara vol encolomar la seva pròpia responsabilitat al Govern de la Generalitat".

Des dels comuns, Jéssica Albiach ha instat als líders de la Generalitat que mostrin un posicionament clar i nítid sobre l'ampliació del Prat. Des de l'Aquí Cuní, ha afirmat que "el president Aragonès ha de sortir a dir el seu posicionament de manera clara i nítida". "Així veurem qui mana al Govern: si Puigneró o ell", ha sentenciat.