Què és Revuelta, l'organització «juvenil» que instiga les protestes a Ferraz amb el suport de Vox?

Responsables de la convocatòria de les manifestacions, és l'enèsim intent d'associació per part de la ultradreta per capitalitzar "el patriotisme espanyol" dels joves conservadors

La manifestació a les portes del PSC
La manifestació a les portes del PSC | Revuelta | Vox
Victor Rodrigo
08 de novembre del 2023
Actualitzat a les 17:44h
Els canals de Telegram, els comptes de Twitter, els personatges pintorescs a les xarxes i les personalitats polítiques són les principals cares de la convocatòria de les manifestacions contra l'amnistia a les portes de la seu del PSOE a Madrid, al carrer Ferraz. Des del líder de l'organització ultradretana Desokupa, passant per pseudoperiodistes com Vito Quiles o Alvise Pérez fins a plataformes com HerQles, Plataforma 711 o Vox Jóvenes. Tot gira al voltant de l'òrbita de Vox, que dona suport a través de les xarxes i dels actes a tots aquests grupuscles que han acabat derivant en un "moviment juvenil" que ha vertebrat en el que s'anomena Revuelta. 
  Aquesta "associació de joves" -així s'autodefineixen a la seva web fundacional- està darrere de les convocatòries a Ferraz, que han acabat derivant en aldarulls contra la policia espanyola. Avalada sense embuts per Santiago Abascal i per la cúpula del partit, a més de la fundació DENAES (Defensa de la Nació Espanyola), està integrada "pels estudiants que han de renovar la nació". Encara que Revuelta assegura "no està vinculada a cap partit", el seu naixement va ser aplaudit per Vox i per la majoria dels seus membres.

És més, només fa un mes que existeix "de manera oficial" i el seu bateig davant les grans masses va ser el passat 29 d'octubre a la plaça Colón de Madrid, on el seu líder i portaveu, César Pintado, va parlar davant de tothom per vertebrar el seu primer discurs en públic. Asseguren que han nascut sorgits de les negociacions entre el PSOE i els independentistes per la llei d'amnistia, "que atempten contra la nació espanyola".