«Reconciliació»: el rei emèrit publicarà unes memòries en una editorial francesa

L'obra, de 500 pàgines, apareixerà els propers mesos i reivindicarà el llegat de l'anterior monarca, que considera que "li han robat la seva història"

Joan Carles de Borbó prepara la publicació d'unes memòries.
Joan Carles de Borbó prepara la publicació d'unes memòries.
24 de setembre de 2024, 19:17

El rei emèrit, Joan Carles de Borbó, ja té enllestides les seves memòries, que sortiran en uns mesos. Ho ha anunciat en exclusiva la revista francesa Pont de vue, especialitzada en l'actualitat de les cases reials, i ha recollit El País. El text, que durà per títol "Reconciliació", és d'unes 500 pàgines, les publicarà l'editorial francesa Stock i s'ignora per ara si algun segell espanyol traurà una edició en castellà. La novetat promet portar cua.

Sembla que l'emèrit ha decidit escriure les memòries al considerar que "li estan robant la seva història". Després d'un regnat en què ha anat acumulant un munt d'escàndols, el pare de Felip VI vol posar es vol reivindicar. D'aquí el títol triat, "Reconciliació", una manera de posar en valor el seu llegat i el paper exercit durant la Transició.

En l'elaboració de l'obra hi hauria intervingut l'escriptora francesa Laurence Debray, que coneix el personatge ja que és autora d'una biografia de l'antic monarca, sembla que força elogiosa. La publicació estaria relacionada amb la notícia de la creació d'una fundació de l'emèrit, actualment exiliat a Abu Dhabi. Els ingressos per la publicació anirien a càrrec de la fundació.

Es dona el cas que el pare de l'emèrit, Joan de Borbó, hauria aconsellat al seu fill de no escriure mai unes memòries, al considerar que els secrets dels reis s'han de guardar a pany i forrellat en algun racó dels palaus reials. Però la voluntat de vindicar-se, o qui sap si de passar comptes amb algú, pot haver estat més poderosa que el consell patern. El que és segur és que portarà cua i caldrà veure si el contingut del llibre serveix al que diu el títol.     

Arxivat a