Rivera dona suport a Rajoy i desconfia de Puigdemont: «S'haurà d'activar l'article 155»

El líder de Ciutadans no preveu cap "rectificació" del Govern i demana a la Moncloa que actuï: "Una cosa és ser prudents i l'altra és ser ingenus"

Albert Rivera, al Congrés dels Diputats
Albert Rivera, al Congrés dels Diputats | Ciutadans
11 d'octubre de 2017, 13:54
Actualitzat: 13:55h
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha insistit en el seu discurs dels darrers dies. Després de la declaració de Mariano Rajoy -en què ha instat el Govern a aclarir si ha declarat la independència abans d'aplicar l'article 155 de la Constitució-, Rivera ha donat ple suport a l'executiu espanyol i ha mostrat desconfiança sobre els següents passos de Carles Puigdemont: "Siguem realistes, tots sabem que el senyor Puigdemont no baixarà del burro", ha expressat en una compareixença al Congrés. "S'haurà d'activar l'article 155", ha insistit.

El cap de files de Ciutadans ha demanat actuar amb "prudència" i "serenitat", però assumint responsabilitats. "Una cosa és ser prudents i l'altra és ser ingenus", ha afirmat. "Em temo que no hi haurà cap rectificació", ha detallat Rivera en referència a les intencions que detecta en el Govern de la Generalitat. Com també havia fet Pedro Sánchez uns minuts abans, el líder de Ciutadans s'ha alineat amb Rajoy en les seves mesures per frenar la declaració d'idependència.