Sánchez es querella per prevaricació contra el jutge que investiga la seva dona

El president del govern espanyol evita respondre les preguntes de Peinado, que ha acudit a la Moncloa acompanyat de Vox i preparat per enregistrar les respostes

Pedro Sánchez, amb Begoña Gómez.
Pedro Sánchez, amb Begoña Gómez. | Europa Press
30 de juliol del 2024
Actualitzat a la 13:41h

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha acollit aquest dimarts al dret a no declarar davant del jutge en la causa que afecta la seva dona, Begoña Gómez. Així ho ha fet saber després de l'arribada del jutge que instrueix el cas, Juan Carlos Peinado, a la Moncloa, on s'ha desplaçat acompanyat de Vox -acusació particular- i de la Fiscalia. Després ha transcendit, segons han avançat diversos mitjans, que Sánchez es querellarà contra Peinado per un delicte de prevaricació.

El 19 de juliol, la dona del president del govern espanyol també es va acollir al dret a no declarar quan va ser citada pel jutge Peinado. L'advocat i exministre socialista Antonio Camacho, que porta la defensa de l'esposa de Sánchez, va assegurar que "no té res a amargar", però que li va recomanar que no declari. Camacho va insistir que el jutge no ha delimitat la investigació que està fent i que la instrucció és "expansiva", més enllà del que va marcar fa unes setmanes l'Audiència Provincial de Madrid. Barrabés, quan es va tancar la declaració, va rebre la condició d'investigat. En el cas del president del govern espanyol, per exemple, això també s'hauria pogut arribar a produir.

En la cita de la justícia amb el líder del PSOE hi havia la defensa de Gómez i de l'empresari, així com també representants de la Fiscalia. El cas de la seva dona ha posat Sánchez en el punt de mira de l'oposició, especialment del PP, que insisteix que el president del govern espanyol està afectat per la "corrupció". A cada pas que ha fet el jutge, veus de la dreta i de l'extrema dreta han carregat amb duresa contra Sánchez, de qui han demanat la dimissió. Quan Gómez es va veure afectada per primera vegada en el cas, el líder del PSOE va encetar un període de reflexió de cinc dies en el qual va meditar deixar el càrrec. Finalment, però, es va quedar i ha impulsat un pla de regeneració encara poc concret.