Sánchez defineix l'amnistia com el «camí correcte» davant la militància del PSOE

El president del govern espanyol convida per carta a les bases a avalar els acords amb l'independentisme en el nom de "l'interès d'Espanya" : "Catalunya està llesta per al retrobament total"

El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, aquest dilluns.
El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, aquest dilluns. | Carlos Luján / Europa Press
30 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 15:09h
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dilluns mitjançant una carta a la militància del PSOE que les bases socialistes participin en la consulta convocada per avalar els acords del partit amb Sumar i amb la resta de formacions polítiques imprescindibles per tirar endavant la investidura. En l'escrit dedica una bona part a defensar l'amnistia, que defineix com el "camí correcte". Sánchez ja va defensar aquest reclam de l'independentisme davant del comitè federal del PSOE reunit dissabte. 

"Per assolir la majoria necessària que ens permeti continuar avançant en el camí del progrés i la convivència, hem d'acordar amb una majoria més àmplia (...) Tinc la convicció que l'amnistia contribuirà a fer-ho. L'experiència ens diu que és el camí correcte, com acredita l'èxit de les mesures adaptades en la passada legislatura, mesures que han contribuït de forma innegable a millorar la convivència a Catalunya", remarca en el text, en el qual inclou l'enllaç per participar en la consulta.

Concretament, la pregunta que el partit ha enviat a la militància menciona explícitament l'acord amb Sumar per reeditar el govern progressista de coalició, però òbvia els socis independentistes. "Dones suport a l'acord per formar govern amb Sumar i aconseguir el suport d'altres formacions polítiques per arribar a la majoria necessària?", diu. El comitè federal la va aprovar dissabte, i les bases poden participar de manera telemàtica durant tota la setmana, fins al 3 de novembre, i presencial el 4 de novembre a les seus del partit. 

En la carta el candidat del PSOE també assenyala que Catalunya està llesta per al "retrobament total", i per donar pes al seu argument assenyala que més del 80% de la societat catalana demana continuar avançant en aquesta via. "Per aquest motiu, en el nom d'Espanya, en el nom de l'interès d'Espanya i en defensa de la convivència entre espanyols, defenso l'amnistia a Catalunya pels fets succeïts en la dècada passada". 

 

Carta de Pedro Sánchez a la militància del PSOE by Naciodigital on Scribd