Sánchez i Illa passen les vacances junts a les Canàries

Els presidents espanyol i català s'allotgen amb les seves esposes a la residència de La Mareta, a l'illa de Lanzarote

Pedro Sánchez amb Salvador Illa en un acte de campanya del PSC
Pedro Sánchez amb Salvador Illa en un acte de campanya del PSC
Redacció
17 d'agost de 2024, 11:40

Una setmana després de prendre possessió del càrrec de president de la Generalitat, Salvador Illa ja gaudeix de les vacances d'estiu. El cap de l'executiu ha escollit l'illa canària de Lanzarote per desconnectar, on casualment també es troba el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb la seva família. Segons ha publicat La Provincia, els dos líders socialistes es trobaran a La Mareta, residència on Sánchez passa les seves vacances.

Per la seva part, La Vanguardia assegura que no és el primer cop que ambdós es troben en aquesta finca canària. Altres estius -com el 2022, quan Illa era cap de l'oposició al Parlament- les famílies ja s'havien reunit a l'immoble de Patrimonio Nacional i fet turisme per l'illa. De fet, les esposes dels presidents són amigues i sempre que Sánchez fa una visita institucional a Barcelona, Begoña Gómez aprofita per trobar-se i dinar amb Marta Estruch.

El president de la Generalitat va arribar aquest divendres al migdia a l'aeroport César Manrique de Lanzarote acompanyat de la seva esposa i diversos escortes dels Mossos d'Esquadra, detalla el rotatiu canari. Per la seva part, el diari del Grup Godó assegura que els dos líders socialistes comparteixen afició per l'esport i ja han sortit a córrer junts

Què és La Mareta?

La Residència Reial de La Mareta, al municipi de Teguise, a Lanzarote, és una de les residències de la família reial espanyola. La gestiona l'organisme públic Patrimonio Nacional des que el 1980 Hussein de Jordània va regalar-la al rei emèrit Joan Carles I, qui la va cedir a l'organisme públic.

La família reial la freqüenta com a lloc de vacances, fins al punt que la mare de Joan Carles I va morir-hi el 2 de gener del 2000, durant les celebracions de l'any nou. Presidents del govern espanyol, com José María Aznar, José Luis Rodríguez Zapatero i Pedro Sánchez, l'han utilitzat com a residència oficial de vacances.