Santamaría exigeix a Sánchez que no posi la política penitenciària «al servei» de l’independentisme

L’aspirant a la presidència del PP alerta des de Barcelona que ERC “ha tornat” a la consulta i la DUI, i reclama al president espanyol que "no faci passos enrere" davant el sobiranisme

Soraya Sáenz de Santamaría, amb Enric Millo, en l'acte de partit a Barcelona
Soraya Sáenz de Santamaría, amb Enric Millo, en l'acte de partit a Barcelona | Joan Serra Carné
02 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:55h
Soraya Sáenz de Santamaría ha passat per Barcelona en la recta final de la campanya de primàries del PP. En un acte al Port amb militants populars, l’exvicepresidenta espanyola s’ha presentat com la favorita a la presidència del partit i ha enviat dards a Pedro Sánchez, utilitzant l’independentisme per carregar contra el president espanyol. "ERC ha tornat a la consulta i la declaració unilateral d’independència . Li demano a Pedro Sánchez que no faci passos enrere”, ha afirmat la dirigent popular.

Acomboiada per Enric Millo, el regidor Alberto Fernández Díaz i el diputat Santi Rodríguez, l’exvicepresidenta espanyola ha subratllat que, amb el PP a la Moncloa, cap dirigent independentista que va participar a la DUI és avui a l‘executiu català. “ no pot regalar el discurs a l’independentisme”, ha afegit. La dirigent popular també s’ha referit al trasllat dels presos polítics a Catalunya: “La política penitenciària no pot estar al servei de Pedro Sánchez i del que hagi pactat amb els independentistes”.

La candidata a la presidència del PP ha reclamat “enfortir l’Estat a Catalunya” i ser “ferm en l’aplicació de la llei”. En la gestió del plet català, Sáenz de Santamaría ha exigit també al president espanyol que “no miri cap a un altre lloc”.