Tània Verge, en un acte amb Irene Montero: «No és el moment de vetar persones»

La ministra i la consellera d'Igualtat coincideixen que cal actuar amb duresa davant un PP que "legitima els seus socis per desmuntar polítiques feministes"

Tània Verge i Irene Montero aquest divendres
Tània Verge i Irene Montero aquest divendres | Maria Aladern / ACN
Nació
14 de juliol del 2023
Actualitzat el 11 de març del 2024 a les 16:05h



La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha advocat per protegir les aliances i el govern de coalició d'esquerres a l'Estat és "l'única manera de poder avançar en drets". Ho ha fet aquest divendres durant l'acte "Defensem els drets feministes" al Palau Robert de Barcelona, al costat de la consellera d'Igualtat i Feminsimes de la Generalitat, Tània Verge, que ha reblat que "no és moment de vetar persones". Tot plegat, en una conversa que ha moderat la portaveu del Govern, Patricia Plaja.

En el mateix acte, Verge ha criticat el president del PP, Alberto Núñez-Feijóo, perquè "no nega la violència masclista, però legitima els seus socis per desmuntar les polítiques d'igualtat" i ha coincidit amb Montero en què "tampoc és el moment de respostes toves ni de dir que cal un feminisme conciliador". Uns discursos que, a parer seu, donen arguments a l'extrema dreta.

Verge ha assenyalat que “el dret més bàsic de tots és el dret a decidir sobre els cossos” perquè és des d’on s’exerceixen tots els drets, i ha recordat que limitar o directament negar els drets sexuals i reproductius ha estat històricament “un dels grans cavalls de batalla per controlar els cossos de les dones”.

Mentre Montero ha insistit en el fet que "protegir la coalició, la majoria plurinacional d'investidura i el feminisme són tasques democràtiques de primer ordre", Verge ha afirmat que encara hi ha “molts” llocs de l’Estat on els drets de les dones no estan garantits. “Aquí no només garantim els drets sinó que els ampliem, incorporant nous drets feministes que són fonamentals per a la vida de les dones i les persones LGBTI”. Alhora ha afegit que el Govern no farà "ni un pas enrere davant d’aquells que volen retrocedir 40 anys".