Tomás Carrión, de l'Ajuntament de Santa Coloma, serà el número dos de Parlon a Interior

Carrión és biòleg i feia de director de serveis de seguretat ciutadana, espai públic i medi ambient de la ciutat i estarà al capdavant de l'estructura administrativa del departament

26 d'agost de 2024, 12:35
Actualitzat: 12:58h
Tomás Carrión, secretari general del departament d'Interior
Tomás Carrión, secretari general del departament d'Interior | @Carrion_T

El Govern nomenarà aquest dimarts Tomás Carrión com a secretari general del departament d'Interior a proposta de la consellera, Núria Parlon, segons que ha pogut saber Nació. Es tracta del tercer nomenament que transcendeix al departament i també és el tercer provinent de l'ajuntament colomenc. Carrión és biòleg i director de serveis de seguretat ciutadana, espai públic i medi ambient de la ciutat. A la pràctica serà el número dos de la conselleria i estarà al capdavant de la seva estructura administrativa. D'Interior en depèn, a més del cos de Mossos, els bombers, els agents rurals, trànsit, el 112 i protecció civil.

De fet, en la seva trajectòria, sempre vinculada a l'Ajuntament de Santa Coloma en diferents càrrecs tècnics de confiança política, Carrión, que es presenta com a naturalista, ha treballat molt en la recuperació del riu Besòs i els seus entorns naturals. Nascut a Badalona el 1964, Carrión substituirà en el càrrec a Tamara Garcia, una funcionària amb llarga experiència al departament que el 2021 havia estat nomenada de l'Institut de Seguretat Pública i que Joan Ignasi Elena va nomenar secretària general després de la sortida de Junts del Govern l'octubre de 2022.

Carrión serà el quart colomenc a la conselleria. Per ara, a més del seu i el de Parlon, els altres dos càrrecs de confiança que s'han conegut i que ja han estat nomenats també formaven part del nucli de confiança de la consellera a l'ajuntament, que ja ha abandonat per centrar-se en la conselleria. Es tracta d'Esteve Serrano, que en serà el cap de gabinet i era tinent d'alcalde de la ciutat, i de Goyi Salgado, que serà la cap de protocol i havia estat coordinadora del gabinet d'Alcaldia.

Aquest dilluns a la tarda Parlon anunciarà l'estructura del seu departament i el gran reclam serà la rehabilitació del major Josep Lluís Trapero, que deixarà l'uniforme per convertir-se en director general de la Policia, un càrrec polític que ocuparà en un moment convuls després de la crisi de confiança generada per la fugida de Carles Puigdemont. Curiosament, Trapero també és colomenc, concretament del barri de la Guinardera.