Els tres municipis catalans on el PP ha guanyat les eleccions europees

Els populars aconsegueixen victòries pràcticament anecdòtiques en petits pobles del Segrià, el Berguedà i la Vall d'Aran

Dolors Montserrat, candidata del PP al Parlament Europeu, amb Feijóo
Dolors Montserrat, candidata del PP al Parlament Europeu, amb Feijóo | Frederic Esteve
Redacció
09 de juny del 2024
Actualitzat el 10 de juny a les 7:44h

El PP ha aconseguit la victòria a l'Estat, però el PSOE de Pedro Sánchez no li dona gaire marge. Els populars han duplicat a Catalunya els vots obtinguts el 2019, però no els ha servit per superar un PSC disparat. La nit electoral, però, ha deixat una anècdota: hi ha tres municipis catalans on els populars han guanyat les eleccions.

Tot i que Gimenells i el Pla de la Font és el municipi del Segrià popular per excel·lència, els d'Alberto Núñez Feijóo no han aconseguit guanyar en aquest poble on finalment s'ha imposat el PSC. La comarca, però, no ha perdut el to blau del tot: a Aitona els populars han estat els vencedors de la nit, amb 153 vots, per davant del PSC (135) i Junts (133). 

Un altre dels casos és Fígols, al Berguedà. Un poble molt més petit, on només han votat 19 persones, i on els populars s'han imposat amb el 30% dels vots (6), per davant de Junts (25%), el PSC (20%), ERC, Podem, Sumar i Pacma (5%).

Finalment, a Arres, a la Vall d'Aran, el PP ha aconseguit la seva última victòria a Catalunya amb 8 vots, mentre que el PSC ha quedat en segona posició amb 4 suports. Al municipi on només van votar 19 persones també van aconseguir tres vots Junts, dos Vox, un Cs i un Alvise.