Trias s’erigeix en «clarament» guanyador a Barcelona i reivindica Junts a les portes de la campanya

Turull critica la "institucionalització de la incompetència" del Govern i carrega contra la "vergonya" de les oposicions

Trias, Borràs i Turull en un acte del partit al Poblenou
Trias, Borràs i Turull en un acte del partit al Poblenou | ACN
Nació
06 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:48h


El candidat de Junts a Barcelona, Xavier Trias, ha considerat que el resultat de les eleccions a la capital catalana serà "clar" i a favor seu. "La gent es quedarà parada. No anem igualats. Guanyarem clarament a la ciutat i seré l'alcalde", ha proclamat en un acte al Parc Central del Poblenou que ha aplegat 230 candidats de Junts als comicis. En el discurs, ha reivindicat la pertinença al seu partit. "La força me la dona ser de Junts", ha dit en un míting on ha coincidit amb la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs i el secretari general de la formació, Jordi Turull, que ha criticat la "incompetència" del Govern alhora que ha retret la "vergonya" de les oposicions de dissabte.

"Alguns en comptes de solucionar problemes en creen de nous i ens hem de rebel·lar contra la institucionalització de la incompetència i el sectarisme", ha dit Turull, que ha tancat l'acte. El líder de Junts ha assenyalat directament a la "vergonya" de les oposicions per estabilitzar la plantilla de la Generalitat de dissabte, que s'hauran de repetir per incidències generalitzades.

"Un Govern incapaç d'organitzar unes oposicions ens fa sentir vergonya. No és una anècdota, és un paradigma d'una manera de fer política", ha dit. En aquest punt, ha contraposat "l'alternativa d'avançar a la independència cap a la solvència" que, a parer seu, proposa el seu partit. Turull ha demanat el vot per Junts i ha avisat als "enterradors del camí cap a la independència, els activistes polítics disfressats de togues, a les clavegueres de l'Estat, a la política patriòtica i a la JEC" que no s'aturaran ni ajupiran el cap. "Ni resignació, ni renúncia, ni rendició", ha promès.

L'encarregada de fer la inauguració ha estat Borràs, que s'ha mostrat "ferma" malgrat les "vulneracions de drets" de la Junta Electoral Central (JEC), que li ha retirat les credencials de diputada. "La JEC hi ha tornat, torna a vulnerar els drets de les més de 600.000 persones que ens van fer confiança", ha dit davant de centenars d'assistents. 

Al seu torn, l'expresident del Govern i eurodiputat, Carles Puigdemont, ha defensat que el vot de Junts "no es llença" sinó que "va a parar a una cistella que l'Estat i alguns de casa volen buidar i que continua plena". De la mateixa manera que Trias, Pugidemont ha predit que aquesta "cistella de vots" serà una sorpresa "per a molts", però no per als integrants de Junts.