Turull descarta el suport de Junts a una moció de censura de Feijóo: «És una fantasia»

Després que Borràs no descartés el suport del partit a un hipotètic moviment de Feijóo, el secretari general reitera que el PSOE no pot donar per descomptats els seus vots al llarg de la legislatura

Jordi Turull, en un acte de Junts a Argelers
Jordi Turull, en un acte de Junts a Argelers | Frederic Esteve
15 d'octubre de 2024, 18:15
Actualitzat: 19:57h

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha descartat aquest dimarts el suport del partit a una hipotètica moció de censura promoguda per Alberto Núñez Feijóo. "És una fantasia", ha apuntat Turull hores després que Laura Borràs, presidenta de la formació, no tanqués la porta a fer costat al PP. El secretari general, en tot cas, ha insistit en la idea que el PSOE no pot donar per descomptat el suport de Junts al llarg de la legislatura, perquè no forma part de cap bloc -diu- al Congrés dels Diputats.

"El govern espanyol està començant a entendre que els nostres vots no es poden donar per fets", ha assegurat Borràs en una entrevista a Telecinco. En aquest sentit, la presidenta de la formació ha condicionat el suport a Sánchez al compliment dels acords subscrits a canvi de la seva investidura.

Cal recordar que el PP va presentar a l'Audiència Nacional una querella contra el PSOE per finançament irregular. Els populars creuen que una moció de censura estaria "més justificada que mai", però que li faltarien suports per tirar endavant. "Això és una cosa que no és a la nostra agenda avui. Veurem el dia de demà. Avui intentarem obtenir informació preguntant al govern", va dir Borja Sémper, portaveu popular.

Els comptes que ara no són suficients per a Feijóo sí que quadrarien si Junts i Vox donen suport al PP. Els diputats al Congrés de les dues dretes espanyols i de Junts sumarien 177 diputats, un escó per sobre dels necessaris per assolir la majoria absoluta i fer efectiva una suposada moció de censura contra el president del govern espanyol.

Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, ha assegurat en la inauguració d'una exposició que no voldria els suports de Junts en una hipotètica moció de censura. "No aniria enlloc amb qui menysprea Espanya", ha assenyalat Ayuso. La dirigent madrilenya és la veu més contundent en contra de qualsevol aproximació del PP a Junts, que es va assajar l'estiu de l'any passat quan Feijóo necessitava els vots de Puigdemont per ser investit. Fins i tot es va parlar d'indults preventius.