Units per Avançar descarta presentar-se a les europees amb el PSC

Ramon Espadaler subratlla que estan negociant amb els socialistes per concórrer conjuntament a les eleccions municipals i que l'acord està "ben encarrilat"

Ramon Espadaler i Miquel Iceta
Ramon Espadaler i Miquel Iceta | ACN
Redacció
07 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:05h
El líder d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha descartat que la seva formació es presenti a les eleccions europees amb el PSC, com va passar en les últimes eleccions catalanes. La formació liderada per Espadaler veu difícil presentar-se als comicis del maig. Ho ha dit aquest dilluns en una entrevista de RNE, en la qual ha argumentat que el PSC està integrat en el grup de l'Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates mentre que Units manté vincles amb el Grup Popular Europeu.

Espadaler ha explicat que les eleccions europees no són la seva prioritat, fet pel qual considera que les possibilitats de presentar-se a les europees "són escasses". No obstant això, Espadaler ha afirmat que estan negociant amb el PSC per presentar-se conjuntament a les eleccions municipals i que l'acord està "ben encarrilat".

Ha assegurat que la seva voluntat és acudir a les municipals amb el PSC o amb grups independents, i ha rebutjat arribar a acords preelectorals amb partits independentistes i amb partits "unionistes immobilistes", com el PP i Cs. Espadaler també ha insistit que Units per Avançar no s'integrarà en la candidatura de Manuel Valls a Barcelona: "Una aliança amb Cs, que és hostil amb tot el que representem de catalanisme, és absolutament impossible".

Així mateix, ha destacat que, en qualsevol acord que formalitzi, Units per Avançar prioritzarà dos elements programàtics: les polítiques socials per a gent gran i que els ajuntaments siguin "elements de recuperació econòmica".
 
Arxivat a