Josep Costa reivindica els tortells de pastisseria

Publicat el 05 de gener de 2008 a les 17:14
 
 
'Aquest és el mésclàssic', ha recordat el president del Gremi de Pastissers, 'però ara es consumeixen més els tortells fetsde brioix i omplerts amb nata, crema, trufa, nata i crema, trufa inata, etcètera'. 'Ens adaptem al gust del consumidor', ha puntualitzatCosta, que reivindica que això només ho pot fer la pastisseria artesana'perquè el tortell és del dia, fet del dia i molt més mengívol'. Depreus també n'hi ha per tots els gustos. 'Nosaltres en fem set midesdiferents, que van dels 15 euros del tortell de Reis més petit fins als45 euros de la versió gran', ha comentat el president del Gremi dePastissers Artesans de la Província de Girona, que compta amb més de160 associats d'arreu de les comarques gironines.

La tradició del tortell de Reis segueix un costum d'origen pagà, queestableix que un cop realitzats tots els talls, cada comensal pren elseu, i se l'ha de menjar tot sencer. A aquell a qui li toca la fava hade pagar el tortell; mentre que aquell que troba la sorpresa és coronatrei. El Gremi de Pastisseria de Barcelona ha calculat que cada famíliacatalana es gastarà aproximadament de mitjana entre 15 i 25 euros.