Una hora més tard, a les instal·lacions de la UIER, va tenir lloc la taula rodona Emprendre al Ripollès, presidida pel Sr. Eusebi Cima, vicepresident de Foment del Treball Nacional i President de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa (FEPIME). Entre els ponents es va comptar amb la narració d'experiències emprenedores diverses com foren les de la Sra. Manoli Vega, de DELTER; el jove agrònom Enric Camprubí, amb la marca Vedella Rosada del Ripollès; el Sr. Joan Rafart, per SOLTER; el Sr. Joan Peradalta, de Human Aid; i finalment l'experiència del Sr. Albert Bosch, amb INVERGROUP.
En el torn de les rèpliques, el públic assistent, relacionat amb el món empresarial del Ripollès, es va mostrar interessat per com l'estratègia innovadora podia convertir les amenaces en oportunitats, per exemple la crisi de les vaques boges és una amenaça pel sector ramader i una oportunitat per l'estratègia del Sr. Camprubí.
Després de la cloenda de la taula rodona a les 21:45H, també a càrrec del Sr. Cima, es va fer un
sopar fred a les mateixes instal·lacions de la UIER.