12
de novembre
del
2010
Un grup de periodistes de mitjans catalans i espanyols s’han traslladat aquesta setmana a la al Ripollès per conèixer sobre el terreny la història i la gastronomia de la comarca. Durant dos dies, els reporters han visitat els llocs emblemàtics per la promoció i difusió cultural del producte Terra de Comtes i Abats, com el Centre d’Interpretació del Mite del Comte Arnau i el Monestir a Sant Joan de les Abadesses; el Monestir de Santa Maria de Ripoll, el Castell de Mataplana a Gombrèn i el Santuari de Montgrony.
Van prendre part del press trip representants de diaris com La Vanguardia i el Diari de Tarragona; setmanals com La Guía del Ocio Barcelona; així com de revistes de caràcter mensual, com Clio i Descobrir Catalunya.
A més de visitar els monuments arquitectònics de la mà de guies experts, com en Cesar Ollè (Guiatges del Ripollès), el Xavier Bachero (CEA Alt Ter) i el mateix Eudald Maideu –propietari del Castell de Mataplana-, els periodistes van fer un recorregut per l'entorn de Montgrony. A banda de patrimoni i paisatge van poder gaudir de la gastronomia del Ripollès amb una degustació a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès, al turisme rural Mas Moreta -on es van allotjar- i a la Fonda Xesc de Gombrèn, l'únic establiment de la comarca amb una estrella Michelin.
Van prendre part del press trip representants de diaris com La Vanguardia i el Diari de Tarragona; setmanals com La Guía del Ocio Barcelona; així com de revistes de caràcter mensual, com Clio i Descobrir Catalunya.
A més de visitar els monuments arquitectònics de la mà de guies experts, com en Cesar Ollè (Guiatges del Ripollès), el Xavier Bachero (CEA Alt Ter) i el mateix Eudald Maideu –propietari del Castell de Mataplana-, els periodistes van fer un recorregut per l'entorn de Montgrony. A banda de patrimoni i paisatge van poder gaudir de la gastronomia del Ripollès amb una degustació a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès, al turisme rural Mas Moreta -on es van allotjar- i a la Fonda Xesc de Gombrèn, l'únic establiment de la comarca amb una estrella Michelin.