Els 66 alumnes del Ripollès volen repetir el 100% d'aprovats a la selectivitat

Els darrers dos anys tots els estudiants han superat la "temuda" prova d'accés a la universitat

Redacció
15 de juny del 2011
Diferents aspirants a universitaris, aquest matí a l'IES Montsacopa d'Olot.
Diferents aspirants a universitaris, aquest matí a l'IES Montsacopa d'Olot. | Joan Guirado
Proves de selectivitat a Olot del 2010. Foto: Joan Guirado

66 alumnes del Ripollès s'enfronten a partir d'avui i durant tres dies a les proves d'accés a la universitat, la psicològicament "temuda" selectiva. Els alumnes de la comarca fan els exàmens a Olot i tenen la voluntat de repetir l'èxit dels dos darrers anys quan el 100% dels estudiants van aconseguir aprovar-la. L'any passat van ser 76 -48 de l'IES Abat Oliba i 28 de l'Escola Vedruna- .

L’estructura de la selectivitat, que segueixen el nou model que ja es va començar a implantar l’any passat, es divideix en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d’un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a l’estudiant.

En la fase general, els alumnes s'examinen de 4 matèries comunes (Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història o Història de la filosofia) i una matèria de modalitat.

Com fins ara, els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat (que comptarà un 60%) i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU (que comptarà un 40%), podran accedir a la universitat sempre que hagin obtingut un mínim de 4 punts en la fase general. La validesa de la qualificació en aquest cas és indefinida.

La fase específica, en la qual els alumnes poden examinar-se de fins a tres matèries també de modalitat, permet obtenir una nota d’admissió de fins a 14 punts, atès que es tenen en compte les dues millors qualificacions un cop ponderades, obtingudes en matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar. Les notes obtingudes en les matèries examinades com a fase específica caduquen als dos anys.