
El Consorci Ripollès Desenvolupament organitza la sisena edició de les jornades de formació Objectiu Ripollès Turístic (ORT). Enguany, i per primera vegada, l'escenari serà itinerant, entre Ribes de Freser, Camprodon i Ripoll. Així mateix, en cadascuna de les sessions, s'abordaran els eixos del patrimoni cultural, el patrimoni natural i la gastronomia com a recursos turístic.
L'objectiu és, tal i com explica el president del Consorci, Ramon Turrats, 'aportar coneixement al sector'. I és que en moltes ocasions els propietaris d'establiments turístics desconeixen els recursos que poden oferir als seus clients. En aquest sentit el mateix sector ha demanat que enguany es tingués una especial atenció a l'oferta de turisme actiu i a la futura ampliació de la xarxa de vies verdes.
Tres eixos
La primera sessió de l'ORT serà a Ribes de Freser el dimarts 16 de juny. La xerrada inaugural anirà a càrrec del director dels serveis territorials de Cultura, Miquel Sitjar, que posarà en context el patrimoni cultural de la comarca. També es parlarà de l'Any Albéniz, de l'Scriptòrium de Ripoll, del projecte Terra de Comtes i del Centre d'Acollida Turística (CAT) de Ripoll. La jornada acabarà amb una visita a les pintures romàniques de l'església de Sant Victor de Dòrria.
La segona sessió abordarà els recursos naturals i la seva relació amb el denominat turisme actiu. Les vies verdes, la ruta BI-6000, la xarxa Itinerànnia o les rutes en diligencies seran alguns dels temes que es tractaran a Camprodon el dia 18 de juny. No només hi haurà teoria sinó que els assistents podran gaudir precisament d'una ruta amb diligència per l'antiga via ramadera d'Espinalba.
La clausura de les jornades ORT tornarà a Ripoll, a la seu del Consorci Ripollès Desenvolupament. El cuiner i crític gastronòmic, Pep Nogué, abordarà en la xerrada inaugural la importància del coneixement dels productes a la restauració. Els Productes del Ripollès, la producció ecològica i l'associació del sector agroalimentari seran alguns dels temes que es tractaran. Per acabar, visita i dinar a l'Aula d'Hostaleria.
El president del Consorci, Ramon Turrats, ha xifrat entre 25 i 40 persones, tant tècnics com propietaris d'establiments, la previsió d'assistència. Així mateix ha recordat que les jornades són gratuïtes.