Portes obertes a l'Aula d'Hostaleria del Ripollès

Àmplia oferta formativa: des de PQPI a un cicle formatiu de grau superior en format dual

Redacció
14 de maig del 2014
L'Aula d'Hostaleria del Ripollès ha organitzat per aquest dijous 15 de maig, a les set de la tarda, una jornada de portes obertes. L'objectiu és donar a conèixer tota l’oferta educativa al voltant de la cuina, la restauració i el bar que ofereixen de manera conjunta amb l'Institut Abat Oliba, un cercle que comença amb el programa de qualificació inicial professional (PQPI) i que es tanca amb el cicle formatiu de grau superior de direcció en cuina en format FP dual, que s’impartirà per primera vegada el curs 2014-2015. Una oferta que acull alumnes del Ripollès, Osona, Cerdanya ila Garrotxa i que també es difondrà en aquestes comarques.

L’oferta educativa en cuina i restaurant i bar al Ripollès

L’oferta comença amb el PQPI, adreçat a nois i noies que hagin finalitzat l’etapa de l’ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat/da en educació secundària obligatòria (ESO). L’edat mínima per participar-hi és de 16 anys i, enguany, en el marc del programa, s’està oferint formació en operacions bàsiques de cuina i operacions bàsiques de restaurant i bar.

La formació reglada continua amb els cicles formatius de grau mitjà. Al Ripollès se n’ofereixen dos: un en gastronomia i cuina i l’altre en pastisseria, forneria, rebosteria i confiteria. Per accedir-hi cal haver superat l’ESO o el PQPI amb una nota de 8 o superar la prova d’accés als cicles de grau mitjà per a majors de 17 anys. El curs 2014-2015, com a novetat, es poden obtenir els dos cicles, de dos anys de durada cadascun, amb només tres cursos acadèmics. Així s’obtindrien dos títols de tècnic en menys temps i escollint un itinerari formatiu propi.

Per tancar el cercle, Institut Abat Oliba i Aula d’Hostaleria oferiran per primera vegada el Cicle Formatiu de Grau Superior en format FP dual de direcció en cuina. Per accedir-hi cal haver superat el batxillerat o haver superat la prova d’accés als cicles de grau superior per a majors de 19 anys o majors de 18 anys amb el títol tècnic de la mateixa família. El format dual permetrà una formació d’alternança de mòduls formatius entre empresa i centre educatiu. D’aquesta manera es millora la formació, la qualificació i el desenvolupament personal dels joves, s’estableix una vinculació i coresponsabilitat entre els centres de formació i les empreses i es fomenta la participació de les empreses en la qualificació de persones en la formació. L’alumne rep una beca salari o s’estableix un contracte laboral mentre dura la seva estada a l’empresa.