Comença el mes culinari del Bolet i el Xai del Ripollès

Publicat el 15 d’octubre de 2007 a les 08:00
La varietat de bolets d'aquestes terres ha estat tradicionalment un producte clau de la cuina ripollesa.
El mes culinari del Xai i del Bolet pretén fomentar la producció del xai i posar a l'abast dels paladars aquests plats elaborats per diferents restauradors de la comarca. Uns plats que es basen amb receptes tradicionals adaptades als temps quotidians i amb tocs d'originalitat i modernitat.
 
Enguany aquesta proposta culinària ofereix una novetat. Concretament el mes culinari s'inaugurarà amb una xerrada, una taula rodona i una degustació de tastets de bolet i xai del Ripollès. La presentació tindrà lloc avui al restaurant Reccapolis de Ripoll i el programa és el següent:
 
19 h Xerrada: Els bolets i el xai del Ripollès
. Ramon Bach, Secretari tècnic d'ANCRI
. Manel Mercé, Criador d'ovella ripollesa. Premi concepte més innovador amb la llet d'ovella ripollesa atorgat al Fòrum Gastronòmic de Girona 06
 
20 h Taula rodona: El xai del Ripollès i els bolets a la taula
. Francesc Rovira, Restaurant Fonda Xesc de Gombrèn
. Pere Planagumà, Restaurant Les Cols d'Olot
. Toni Sala, Fonda Sala d'Olost
. Les cuines de la Vall de Camprodon
. Joselina Soldevila, Associació d'Hostaleria del Ripollès
. Valentí García, Associació d'Hostaleria del Ripollès
. Josep Mª Núñez, biòleg i micòleg
 
21.30 h Cloenda amb degustació de Tastets de bolet i xai del Ripollès
Tastets de cloenda:
Tonteria de tardor amb gelat de bolet
Sopa torrada de ceps, farigola i pilotilles de xai
Patates amb carlins i bolets
Pota i tripa de xai amb pets de monja picant
Coll de xai farcit amb avellana i ginebró
Pa de pessic amb bolets
Degustació de gelats de bolets
Regat amb vins de Parés Baltà
Cafès ...............
 
Cuiners: Valentí Garcia
Joselina Soldevila
Francesc Rovira
Ramon Ferrer
Aula d'Hostaleria del Ripollès
 
 
Organitza: Associació d'Hostaleria del Ripollès
 
Suport de: Aula Hostaleria del Ripollès
Ripollès Desenvolupament
Patronat de Girona Costa Brava Pirineus de Girona
 
Patrocina: Parès Baltà
Ausa Gel