Els carnissers agremiats canvien les bosses de plàstic per altres de biodegradables

Publicat el 09 de juny de 2008 a les 18:31
 
A més de les bosses compostables, els carnissers també han ofert als clients un cabàs al preu de 2 euros, que s'aniran retornant progressivament –de deu cèntims en deu cèntims- cada cop que el client vagi amb ell a l'establiment.
 
La campanya que ha engegat el Gremi de Carnissers i Xarcuters pretén sensibilitzar el consumidor de l’excés de bosses que hi ha al mercat, i incentivar l'ús del cabàs. Per aquest motiu, a més de repartir bosses biodegradables, els carnissers donaran l'opció al consumidor d'adquirir una bossa de cordó, o cabàs, per dos euros. Cada vegada que es compri amb el cabàs, l'establiment retornarà 10 cèntims al client fins a recuperar el total del preu pagat.
 
D'altra banda, les bosses compostables que s'han començat a repartir aquest dijous estan fetes en un 100% de fècula de patata i compleixen la normativa europea 13432 de compostabilitat, que exigeix una sèrie de requisits per aprovar el producte. Si la bossa es llença al contenidor de matèria orgànica, es descomposa de la mateixa manera que la resta d'aquests residus.
 
Les bosses que s'utilitzaran per la campanya es fabriquen des de l'empresa Eco Pack Fluvià. Segons el seu responsable, Gabriel Villegas, aquest procés de tractament i utilització de la fècula de patata per a envasos es va començar a aplicar a Alemanya.