A més de les bosses compostables, els carnissers també han ofert
als clients un cabàs al preu de 2 euros, que s'aniran retornant
progressivament –de deu cèntims en deu cèntims- cada cop que el client
vagi amb ell a l'establiment.
La campanya que ha engegat el Gremi de Carnissers i Xarcuters
pretén sensibilitzar el consumidor de l’excés de bosses que hi ha al
mercat, i incentivar l'ús del cabàs. Per aquest motiu, a més de
repartir bosses biodegradables, els carnissers donaran l'opció al
consumidor d'adquirir una bossa de cordó, o cabàs, per dos euros. Cada
vegada que es compri amb el cabàs, l'establiment retornarà 10 cèntims
al client fins a recuperar el total del preu pagat.
D'altra banda, les bosses compostables que s'han començat a
repartir aquest dijous estan fetes en un 100% de fècula de patata i
compleixen la normativa europea 13432 de compostabilitat, que exigeix
una sèrie de requisits per aprovar el producte. Si la bossa es llença
al contenidor de matèria orgànica, es descomposa de la mateixa manera
que la resta d'aquests residus.
Les bosses que s'utilitzaran per la campanya es fabriquen des de
l'empresa Eco Pack Fluvià. Segons el seu responsable, Gabriel Villegas,
aquest procés de tractament i utilització de la fècula de patata per a
envasos es va començar a aplicar a Alemanya.