El gintònic és la beguda de moda. Vallfogona no és aliena a aquesta fal·lera i dissabte va organitzar un taller amb aquest combinat com a protagonista. L'activitat va anar a càrrec del sommelier i Gin Master Agustí Ensesa i va consistir d'una primera part teòrica sobre la història del gintònic i una segona de pràctica.
Primer es va passar a l'acció tastant diverses tòniques i ginebres i es va acabar amb l'elaboració del combinat. Ensesa va explicar que un bon gintònic mai ha de dur rodanxes de llimona o llima sinó que tan sols si ha de posar la pela d'aquestes fruites. Ha de portar molt de gel i un terç de ginebra. Amb aquestes premisses cadascú pot apostar per la seva tònica i la seva ginebra preferida.
El gintònic també compta amb un web que esdevé el punt de trobada dels amants d'aquest combinat a la Internet Catalana. Precisament el responsable de gintonic.cat, el berguedà Jordi Millan, va ser fa pocs dies a Sant Joan per fer un tast al Cafè de l'Abadia.
La febre dels gintònics arriba a Vallfogona
Dissabte es va realitzar un curs de tast del combinat de moda

ARA A PORTADA
Publicat el 06 de febrer de 2012 a les 17:41
Et pot interessar
-
Societat Les millores de les escoles públiques de Ripoll que s'han fet durant l’estiu
-
Societat Comença la prova per descongestionar el trànsit al barri vell
-
Societat Afectacions al trànsit pel pas de La Vuelta 2025 per Ripoll
-
Societat El Ripollès i tres més: avís per temps violent amb esclafits i mànegues
-
Societat Obren les inscripcions per participar en la 5a Cursa de la Dona de Ripoll
-
Societat Mor un motorista a les Llosses