El gintònic és la beguda de moda. Vallfogona no és aliena a aquesta fal·lera i dissabte va organitzar un taller amb aquest combinat com a protagonista. L'activitat va anar a càrrec del sommelier i Gin Master Agustí Ensesa i va consistir d'una primera part teòrica sobre la història del gintònic i una segona de pràctica.
Primer es va passar a l'acció tastant diverses tòniques i ginebres i es va acabar amb l'elaboració del combinat. Ensesa va explicar que un bon gintònic mai ha de dur rodanxes de llimona o llima sinó que tan sols si ha de posar la pela d'aquestes fruites. Ha de portar molt de gel i un terç de ginebra. Amb aquestes premisses cadascú pot apostar per la seva tònica i la seva ginebra preferida.
El gintònic també compta amb un web que esdevé el punt de trobada dels amants d'aquest combinat a la Internet Catalana. Precisament el responsable de gintonic.cat, el berguedà Jordi Millan, va ser fa pocs dies a Sant Joan per fer un tast al Cafè de l'Abadia.
La febre dels gintònics arriba a Vallfogona
Dissabte es va realitzar un curs de tast del combinat de moda

ARA A PORTADA
Publicat el 06 de febrer de 2012 a les 17:41
Et pot interessar
-
Societat Converteixen en pisos turístics la casa d'estiueig del poeta Maragall al Ripollès
-
Societat Càritas de Ripoll ha ajudat 300 persones el 2024
-
Societat Alerta de perill màxim per pedra, esclafits i tornados a cinc comarques
-
Societat Activat l'avís de perill màxim per pedra, esclafits i tornados a cinc comarques
-
Societat Aquests són els noms més freqüents al Ripollès
-
Societat Protegeixen el so de les campanes centenàries de Ribes de Freser