El primer pas és
tallar algunes de les espigues més altes per crear el bercí.
A sobre del bercí s'hi diposita el blat que se sega amb el
volant per tal de generar la garba. Això sí, els
segadors protegeixen la mà amb la qual prenen el blat amb un
esclopet, una petita peça de fusta que resguarda els dits de
l'afilada fulla del volant. Una vegada hi ha tot el blat apilat es
lliga la garba amb l'ajuda del garrot, una peça de fusta de 20
centímetres. Posteriorment
les garbes s'apilen de nou en nou i es remata el caballó amb
el capell, és a dir, una garba escabellada. Després
comença tota la tasca de batre. Bartrés explica que
enguany la festa ha estat una mica deslluïda ja que tres
setmanes ençà una pedregada va afectar el camp i va
deixar el blat ben aixafat. La festa es va completar amb un esmorzar i
un dinar popular, un concert i ball amb acordionistes, una mostra de
tractors antics i passejades amb ponis per a la mainada.
'Preneu imatges que això s'acaba'

Ara a portada
Publicat el 28 de juliol de 2008 a les 09:17
Et pot interessar
-
Societat Sant Joan de les Abadesses denuncia «deficiències greus» de cobertura mòbil
-
Societat Inauguren un nou camí entre Sant Joan de les Abadesses i la Vall de Bianya
-
Societat Ripoll multa tres manifestants per una protesta contra la prohibició del cartell de festa major
-
Societat Retorna la Fira de les 40 hores de Ripoll