El primer pas és
tallar algunes de les espigues més altes per crear el bercí.
A sobre del bercí s'hi diposita el blat que se sega amb el
volant per tal de generar la garba. Això sí, els
segadors protegeixen la mà amb la qual prenen el blat amb un
esclopet, una petita peça de fusta que resguarda els dits de
l'afilada fulla del volant. Una vegada hi ha tot el blat apilat es
lliga la garba amb l'ajuda del garrot, una peça de fusta de 20
centímetres. Posteriorment
les garbes s'apilen de nou en nou i es remata el caballó amb
el capell, és a dir, una garba escabellada. Després
comença tota la tasca de batre. Bartrés explica que
enguany la festa ha estat una mica deslluïda ja que tres
setmanes ençà una pedregada va afectar el camp i va
deixar el blat ben aixafat. La festa es va completar amb un esmorzar i
un dinar popular, un concert i ball amb acordionistes, una mostra de
tractors antics i passejades amb ponis per a la mainada.

ARA A PORTADA
Publicat el 28 de juliol de 2008 a les 09:17
Et pot interessar
-
Societat Un projecte ambiental millorarà hàbitats naturals de la Vall de Ribes
-
Societat Un motorista, ferit crític en una sortida de via a la C-26 a les Llosses, al Ripollès
-
Societat Gestionar el ramat des del mòbil: així és l'app dels ramaders de raça ripollesa
-
Societat Adjudiquen les obres per millorar l'estació de tractament d'aigua de Ripoll i Campdevànol
-
Societat Compartir converses en turc a canvi d'una habitació per 130 euros a Gombrèn
-
Societat El Ripollès viu l'apagada més curta