Durant el Mes Culinari del Xai i del Bolet del Ripollès s'han servit prop d'un miler de menús, un èxit. Des de l'Associació d'Hostaleria del Ripollès se'n fa una valoració molt positiva.
El mes culinari va començar el passat 15 d'octubre i s'ha allargat fins el 20 de novembre. Un total de 15 restaurants de tota la comarca han ofert al llarg d'aquests dies menús variats on els protagonistes han estat el xai del Ripollès, una raça autòctona de la comarca caracteritzada per la suavitat de la seva carn, i els bolets, producte clau de la nostra gastronomia i molt abundants i variats en aquestes terres.
Aquests restaurants han estat:
-Restaurant El Forn, de Beget
-Restaurant Hotel Terralta, veïnat del Baell (Campelles)
-Restaurant Fonda Xesc, Gombrèn
-Restaurant Hotel El Grèvol, Llanars
-Restaurant Can Calitxó, Molló
-Restaurant La Corba, Ribes de Freser
-Restaurant Canaules, Ripoll
-Restaurnat Hotel la Solana del Ter, Ripoll
-Restuarant La Piazzetta, Ripoll
-Restaurnat Reccapolis, Ripoll
-Restaurant Casa Rudes, Sant Joan de les Abadesses
-Restaurant La Teuleria, Sant Joan de les Abadesses
-Restaurant Can Tiranda, Setcases
-Restaurant Can Jepet, Setcases
-Restaurant Ca l'Anna , Ventolà
Els menús anaven dels 23 als 50 €, essent tan variats els seus preus com els seus plats. Així doncs, podiem trobar elaboracions com:
-amanida de bolets i formatge de cabra
-rodó de cuixa de xai al forn, amb el seu suc, acompanyat de bolets de temporada, pinyons i figues confitades al Marc de cava
-menú degustació de xais i bolets
-espatlla de xai farcida de fruita seca
-arròs cremós amb ceps
-canelons farcits de bolets amb virostes de tòfona
-tournedó de xai amb salsa de prunes
-espatlla de xai al forn amb bolets
-timbal de bolets amb cruixent de bacó i broqueta de tres botifarres
-espatlla lligada de xai rostida
-carpaccio de ceps amb oli de fruits secs amb amanida d'escarola i encenalls de fetge d'ànec
-espatlla de xai farcida de bolets
-tournedó de xai amb mousse de bolets al vi blanc
-cuixa de xai amb menta farcida amb prunes i pinyons
-saltejat de bolets
Una proposta culinària que any rere any es consolida a la comarca del Ripollès.
ARA A PORTADA
Publicat el 23 de novembre de 2005 a les 12:52
Et pot interessar
-
Societat La pagesia i el sector forestal de la Vall de Camprodon uneixen forces per «un futur digne»
-
Societat L'edifici centenari de l'ateneu de Campdevànol comença les obres de reforma
-
Societat Aquest és un dels pobles més bonics de Catalunya: medieval, intacte i amb encant de conte
-
Societat Queralbs planeja la xarxa de calor amb biomassa per a llars i edificis públics
-
Societat Renfe comença a construir la futura base de manteniment a Ripoll
-
Societat Reclamen accelerar les obres de la nova base de manteniment de trens a Ripoll