Un tast de molta alçada

Més de 200 persones participen al segon tast de vins al Puigmal organitzat per la DO Empordà

Publicat el 01 d’agost de 2011 a les 16:00
Els participants al cim del Puigmal Foto: Glam Comunicació

Unes dues-centes persones van tornar a fer el cim del Puigmal, juntament amb la Denominació d’Origen Empordà, aquest diumenge 31 de juliol. Una convocatòria oberta a tothom que va ser organitzada pel Consell Regulador amb el suport del Club Alpí Palamós per fer un “tast d’alçada” de vins de l’Empordà al cim del Puigmal (2.909,6 metres).

Aquesta proposta original va ser molt ben acollida per part d’uns 200 participants que van enfilar el camí del cim ben aviat. L’objectiu d’aquesta iniciativa, amb un alt contingut simbòlic, era situar per segon any consecutiu els vins de l’Empordà al punt més alt d’una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya i el sostre de les comarques gironines.

La convocatòria va tornar a repetir l’èxit de l’any passat. Malgrat les inclemències del temps d’aquests darrers dies, la jornada va ser esplèndida i el sol va lluir tot el dia. Els assistents, amants del vi i de la muntanya, van poder fer un tast i gaudir d’unes vistes magnífiques ja que els 16 cellers participants van pujar alguns dels seus millors productes. A més, l’organització va repartir unes copes commemoratives per tal de poder fer el tast un cop assolit el cim. Des del Consell Regulador de la DO Empordà es valora molt positivament l’experiència i tant pel nombre d’assistents com pel bon ambient sembla que aquesta activitat enològica i lúdico-festiva tindrà continuitat en el futur. A més,s’estudiarà la possibilitat de “comptar amb alguna sorpresa al cim”.


Els participants van fer un ascens de tres hores i dues més de descens. El cim es va fer pels voltants del migdia, i un cop allà es va celebrar el tast de vins. Posteriorment es va organitzar el dinar i a les 16 h s’iniciava el retorn cap al Coll de Fontalba, punt d’inici de l’expedició.

Foto: Glam Comunicació

Cellers participants

Els 16 cellers que van participar en aquesta ascensió van ser:

*lavinyeta (Mollet de Peralada) amb el vi Llavors 2009
Bodegas Trobat (Garriguella) amb Amat Blanc Sauvignon 2010
Celler Arché Pagès (Capmany) amb Bonfill 2006
Celler Can Sais (Vall·llobrega) amb Gregal 2010
Celler Cooperatiu dʼEspolla (Espolla) amb Espolla Garnatxa Gran Reserva
Celler Gelamà (Vilajuïga) amb Macabeu 2010
Celler Martí Fabra (Sant Climent Sescebes) amb Masia Carreras blanc 2009
Cooperativa de Garriguella (Garriguella) amb Garriguella crianНa 2008
Empordàlia (Pau) amb Empordàlia Samsó 2009
Mas Pòlit amb Mas Pòlit 2009
Oliver Conti (Capmany) amb Treyu 2010
Pere Guardiola (Capmany) amb Anhel 2010
Roig Parals (Mollet de Peralada) amb La Botera 2008
Terra Remota (Sant Climent Sescebes) amb Clos Adrien 2008
Vinyes dels Aspres (Cantallops) amb Negre dels Aspres 2007
Vinyes dʼOlivardots (Capmany) amb Gresa 2010

El Consell Regulador de la Denominació dʼOrigen Empordà vetlla per la qualitat i la producció del vi i per la consolidació dʼuna imatge de prestigi. Actualment, la zona de producció ocupa una superfície dʼunes 2.000 hectàrees de vinya i la integren una quarantena de cellers i més de 400 viticultors.

Darrerament, lʼespecialista nord-americà Robert Parker ha situat en la seva prestigiosa llista “The Wine Advocate” a 44 vins de la DO Empordà. Dʼaquests, un total de 28 (més de meitat), tenen una puntuació de 90 o més en un màxim de 100. El vi que ha obtingut una puntuació més alta ha estat el VdʼO del celler Vinyes dʼOlivardots de Capmany amb 94 punts.