Televall promou la «microliteratura»

Convoca un concurs de relats de 140 caràcters amb un "e-book" de premi

Arnau Urgell
19 de gener del 2010
El microblogging pot servir per fer literatura o retransmetre el futbol regional
El microblogging pot servir per fer literatura o retransmetre el futbol regional | Adrià Costa
El microblogging pot servir per fer literatura o retransmetre el futbol regional. Foto: Adrià Costa

La Fundació Televall ha convocat el I Concurs de Microrelats. Les bases són simples però al mateix temps sorprenents. Els participants poden enviar dues “obres” sense limitació temàtica ni d'edat i que poden ser en català, castellà, anglès o francès. “L'única” restricció és la llargada: 140 caràcters. I amb el títol inclòs!

I per què 140 caràcters? És l'espai que dóna el Twitter, el servei més popular del denominat microblogging. A redós de les “piulades” s'ha començat a generar la “microliteratura”. Per exemple la Setmana Negra de Barcelona serveix aquests dies per publicar la primera novel·la del gènere via Twitter . En el cas d' ElRipollès.infol'hem utilitzat per retransmetre partits i plens municipals així com fer el seguiment de les consultes o d'una jornada de nevades.

El termini per presentar les obres finalitza el proper 20 de març al correu [email protected]. El guanyador, que s'emportarà un e-book , sorgirà d'un jurat però també es recollirà les opinions dels lectors a través d'un premi del públic. Tots els relats es publicaran al nou portal de Televall .

En Francesc Morera, organitzador del certamen, ens ha fet avinent El dinosaurioun dels exemples més famosos de microrelats obra d'Augusto Monterroso: “Cuando despertó, el dinosaurio todavía estaba allí”. I nosaltres li hem respost: “Aquest matí m'he aixecat sense notícies fins que m'he trobat el dinosaure del Francesc a l'ordinador. Eureka!” .