L'Ajuntament de Sabadell exigeix la reparació urgent de la teulada d'uralita malmesa al centre

Els veïns han manifestat la seva preocupació pel perill que pot suposar respirar pols d’amiant de les parts trencades | L’Ajuntament comunicarà la petició aquesta mateixa setmana

Detall de la teulada trencada
Detall de la teulada trencada | Juanma Peláez
01 de febrer del 2017
L’Ajuntament de Sabadell exigeix al propietari de la nau amb sostre d’uralita malmès del carrer Fontnova que repari la teulada de l’edifici. Ho ha després que veïns de l’entorn han manifestat la seva preocupació pel perill que pot suposar respirar la pols d’amiant procedent de les plaques d’uralita malmeses i d’haver traslladat el seu malestar a l’Ajuntament, tal i com us ha avançat NacióSabadell.
 
Des de fa més d’un any, part de la teulada presenta un aspecte deteriorat arran del trencament d’alguna de les plaques fetes amb fibrociment, un material molt utilitzat durant el segle passat però que s’ha demostrat que té afectes molt nocius per a la salut de les persones. El fet de respirar la pols que es desprèn de les parts trencades de les plaques de fibrociment pot provocar asbestosi, una malaltia respiratòria.

La nau té una llargada considerable. Foto: Juanma Peláez


Els veïns van traslladar a l’Ajuntament a finals de l’any passat l’estat de l’edifici, que es troba a l’interior d’una illa de cases i entre els carrers Fontnova i Llobet, motiu pel qual es va dur a terme una inspecció, segons informen fonts consistorials. Com a resultat, s’ha elaborat un decret de procediment d’execució urbanística que es traslladarà als propietaris al llarg d’aquesta setmana, obligant-los a reparar amb caràcter d’urgència la teulada malmesa.
 
Aquesta reparació, però, l’haurà de fer una empresa especialitzada en la manipulació de fibrociment per evitar afectacions a la salut humana. Posteriorment, s’haurà de determinar quin és el següent pas a seguir, tot i que d’entrada no es contempla el fet que s’hagi de desmuntar la teulada actual i substituir-la per una altra d’un material diferent.
 

La teulada trencada. Foto: Juanma Peláez